Madrid

Hisenda situa Catalunya com la segona comunitat amb més dèficit fiscal el 2013

La diferència entre el que es paga i el que es rep va ser de 8.800 milions d'euros, un 18% més que el 2012 i només superada per Madrid

RedaccióActualitzat

Catalunya va tenir el 2013 un dèficit fiscal de 8.800 milions d'euros, un 18% més que el 2012, segons les dades del Ministeri d'Hisenda. Els càlculs actualitzats del govern espanyol situen Catalunya com la segona comunitat més perjudicada si es mira el que els seus ciutadans aporten al sistema mitjançant els impostos i el que acaben rebent.

Al davant només hi ha Madrid, amb un dèficit de més de 17.000 milions. En tercer lloc se situen les Balears, amb un dèficit de 1.511 milions, seguida del País Valencià, amb 1.416, i Navarra, amb 176. Aquestes cinc autonomies són les úniques que reben menys del que aporten.

A l'altre extrem, Andalusia, Castella i Lleó i Galícia serien les autonomies amb més superàvit. En termes de percentatge del PIB, la que més rep és Extremadura, perquè suposa el 16% de la seva riquesa.

Els càlculs d'Hisenda es fan amb una metodologia que, entre altres coses, considera que inversions que es fan a a Madrid, per exemple, beneficien totes les comunitats. Això explicaria el resultat d'aquesta comunitat i la diferència entre les estimacions del Ministeri i les de la Generalitat. El govern de la Generalitat va situar el dèficit fiscal per l'any 2012 en més de 14.000 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut