Cartell de l'Agència Tributària
La campanya de l'IRPF comença la setmana que ve (EFE)

Hisenda permetrà pagar en sis mesos la declaració de la renda als treballadors en ERTO

Si la declaració de l'IRPF és positiva, l'import es podrà fraccionar en sis terminis, de juliol a desembre, i l'Agència Tributària no cobrarà interessos

La campanya de la declaració de la renda del 2020 comença el dimecres dia 7, amb dubtes afegits relacionats amb la situació especial de la Covid, sobretot per als treballadors que han estat en un ERTO durant l'any passat.

Molts es poden trobar en un ERTO i amb una declaració a pagar, i Hisenda els donarà més facilitats per fer-ho perquè permetrà fraccionar el pagament en sis mesos, entre juliol i desembre, segons ha avançat el diari El País.

En totes les declaracions a ingressar, el pagament es pot fraccionar en dues vegades (el 60% quan es presenta i el 40% restant al novembre), però en el cas dels treballadors afectats per un ERTO es preveu ampliar-ho fins a sis vegades, sense interessos.

Els detalls s'han de saber en una ordre ministerial que encara s'ha d'aprovar.

La novetat no s'inclou fins ara en la pàgina web que ha publicat l'Agència Tributària amb informació específica per als gairebé tres milions i mig d'espanyols afectats per un expedient de regulació d'ocupació.


Dos pagadors i sense retencions

Com assenyala Hisenda, les persones que hagin rebut prestacions del SEPE es poden trobar amb dificultats perquè han de presentar la declaració amb dos pagadors (la seva empresa i el SEPE).

Alguns contribuents es poden trobar que no presentaven mai la declaració i ara ho hauran de fer precisament per haver estat en un ERTO. Això és perquè, normalment, l'IRPF s'ha de presentar quan els rendiments del treball superen els 22.000 euros. Però el límit baixa a 14.000 si hi ha hagut dos pagadors o més (si s'han cobrat almenys 1.500 euros del segon pagador).

També pot passar que la declaració surti a pagar perquè, en general, el SEPE no aplica cap retenció als pagaments de prestacions. Per tant, molts dels treballadors que hagin estat o encara estiguin en un ERTO, han cobrat en brut i ara els tocarà passar comptes amb Hisenda i pagar les retencions que li corresponen.
 

Errors del SEPE

Un altre problema en aquesta renda seran els pagaments incorrectes del SEPE. Els treballadors afectats per un ERTO que hagin rebut més del que els tocava ho hauran de tenir en compte en l'IRPF.

Pot passar que, durant el 2020, el SEPE hagi fet la reclamació i ja s'hagin tornat els diners. En aquest cas, la declaració es podria fer normalment perquè l'esborrany d'Hisenda hauria de ser correcte.

El problema ve si les devolucions s'han fet al 2021 o si encara no hi ha reclamació. És probable que l'Agència Tributària no tingui les dades actualitzades i per això els afectats n'hauran d'estar pendents fins a l'últim moment. Arribat el cas, s'aconsella declarar tot el que s'ha cobrat, com si no existís l'error, i fer després la reclamació, si cal.

ARXIVAT A:
Coronavirus Economia de butxaca
Anar al contingut