Barcelona

Herrera aposta per una moció de censura a Rajoy que doni pas a unes eleccions constituents

El líder de Iniciativa Verds es pregunta "si no és ara, quan?". Assegura a Catalunya Informació que és el moment de presentar la moció i anar cap a un escenari electoral constituent. Reconeix, però, que no té el suport del PSOE.

RedaccióActualitzat
Iniciativa aposta per una moció de censura. El líder dels ecosocialistes, Joan Herrera, assegura a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació que és el moment d'exigir responsabilitats polítiques a l'executiu de Mariano Rajoy.

Herrera es pregunta "si no és ara, quan?". Segons els ecosocialistes, el govern espanyol té la credibilitat sota mínims i cal presentar una moció de confiança contra Mariano Rajoy. Herrera reconeix, però, que no tenen el suport del PSOE però no descarten que si s'agrupen la majoria de partits puguin presentar un candidat o candidata diferent, disposat a tirar endavant una segona transició.

Segons Joan Herrera, busquen aliances entre l'oposició al Congrés de Diputats per a la moció. La idea és que el candidat surti parlant amb els moviments socials. L'objectiu, però, seria avançar cap a un procés constituent. Iniciativa considera que "ja no n'hi ha prou amb petites reformes" sinó que cal posar unes regles del joc per començar de nou.

El líder d'Iniciativa també ha assegurat que cal expulsar la corrupció de la política catalana, on el dret a decidir ha de ser la base de la centralitat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut