El nou ministre d'indústria, Jordi Hereu, aquest dimarts a Madrid
El nou ministre d'indústria, Jordi Hereu, aquest dimarts a Madrid (ACN/Miquel Vera)

Hereu, sobre el trasllat d'empreses el 2017: "Generarem condicions perquè puguin tornar"

El nou ministre d'Indústria i Turisme assegura que es crearan les condicions necessàries perquè tornin a Catalunya les empreses que van traslladar fora la seu social arran del procés

El nou ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, té sobre la taula el retorn de les d'empreses que van traslladar la seu social fora de Catalunya els mesos de setembre i octubre i del 2017. Forma part de l'acord entre Junts i el PSOE per la investidura de Pedro Sánchez, però s'ha de veure com es farà.

Hereu assegura que es crearan les condicions necessàries perquè tornin a Catalunya. En una entrevista a La Vanguardia el nou ministre diu que és "optimista" i que l'objectiu és "anar guanyant normalitat i convivència" i que "amb unes regles de joc previsibles" pugui haver-hi retorns.

"Generarem condicions perquè aquelles empreses que considerem que han de tornar o van marxar per unes determinades circumstàncies puguin tornar."

Preguntat sobre les reaccions crítiques al nou govern espanyol per haver pactat l'amnistia i tenir com a socis els independentistes, l'exalcalde de Barcelona diu que l'acció del nou govern generarà "benestar" per a tothom. 

"Els que ara critiquen seran també els beneficiaris d'una nova etapa on podrem generar més prosperitat. Les convivències són fàcils de trencar i costa reconstruir", assenyala.

Hereu creu que les discrepàncies entre governs es gestionaran de manera diferent que fa sis o set anys. Segons el ministre, hi ha "agendes amb discrepàncies" però "ganes de superar-les".

"La Catalunya actual està en un procés de recuperació de l'esperit de concòrdia."

 

Celsa i el projecte per a Nissan

Hereu també diu que el govern espanyol no deixarà "que es desmantelli el que representa Celsa per a Catalunya" i confia que la reindustrialització de Nissan "es reconduirà".

"El govern, amb molt d'encert, utilitza la seva capacitat d'aprovar o no l'entrada de fons per marcar unes regles de joc que són la presència d'un soci local en els òrgans de gestió, i el manteniment dels llocs de feina i les inversions", diu Hereu sobre Celsa. 

En relació amb els antics terrenys de Nissan, Hereu diu que hi haurà "un projecte estratègic per a Barcelona, Catalunya i Espanya". Admet, però, admet que "a vegades els terminis i la implementació es poden retardar una mica".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàEmpresa
Anar al contingut