Barcelona

Hereu busca el consens en la requalificació del Miniestadi davant les discrepàncies amb els veïns

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, creu que és prioritari per la ciutat reformar els voltants del Camp Nou pel buit que generen les seves instal·lacions annexes al mig del barri de les Corts. Tot i així, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", l'alcalde ha condicionat la remodelació d'aquest espai a un consens ciutadà. Representants dels veïns de les Corts rebutgen el document de treball que l'Ajuntament ha entregat al FC Barcelona, que comporta desplaçar bona part del sòl d'equipament a altres municipis de l'àrea metropolitana. Tots els grups municipals, excepte el PSC, han mostrat les seves discrepàncies amb la proposta del consistori.

Actualitzat
La requalificació dels terrenys del Barça a les Corts torna a ser notícia, després que l'Ajuntament hagi presentat una nova proposta al FC Barcelona. Ahir, el regidor d'Urbanisme, Ramón García-Bragado, va lamentar que el document s'hagués filtrat "a un mitjà de comunicació", en referència a una notícia apareguda a "La Vanguardia", i va dir que la presentació oficial del text es farà el proper 30 de setembre a la comissió de seguiment del districte de les Corts.

Tot i així, Jordi Hereu ha avançat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que no hi ha cap mena de dubte sobre la creació d'habitatge als voltants del Camp Nou, tant de protegit com de mercat lliure. L'alcalde ha assegurat que la proposta sobre la qual treballa l'Ajuntament garanteix un 40 per cent d'habitatge protegit. Hereu també s'ha mostrat disposat a posar una estació de metro de la línia 9 al Camp Nou "si tothom ho veu bé".

De moment, els veïns discrepen de les primeres informacions que els han arribat. El principal punt de desacord és la permuta de bona part del sòl destinat a equipament a altres municipis de l'àrea metropolitana.

Des d'ICV-EUiA, el soci del PSC al consistori barceloní, també han mostrat la seva disconformitat i asseguren que la proposta de la regidoria d'Urbanisme encara no s'ha consensuat al si de l'equip de govern. El president del grup municipal ecosocialista, Ricard Gomà, s'ha mostrat totalment contrari que "dels 77.000 metres quadrats de superfície que avui tenen qualificació d'equipament, només un 10% s'acabin destinant a aquesta finalitat".

Els grups de l'oposició també discrepen de com s'ha portat tot el procés. El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, s'ha mostrat "sorprès" perquè la proposta inicial no compta amb el suport d'un dels socis de govern. Per la seva banda, el president del grup municipal del PP, ha demanat que la proposta garanteixi la mobilitat i solucioni els problemes d'aparcament de la zona.

Des del grup municipal d'ERC reclamen que el Barça compensi amb nous equipaments esportius dins de la ciutat la requalificació dels terrenys del Miniestadi i dels camps d'entrenament que desapareixeran.
Anar al contingut