Policia local amb els nous agents cívics

Agents cívics i mediadors, claus en la desescalada a Guissona, poble amb 50 nacionalitats

A la feina que feien els policies locals, s'hi afegeix ara la dels agents cívics i el mediador de salut, perquè és un dels pobles de la Regió Sanitària de Lleida on hi ha hagut algun repunt de positius per coronavirus.

Judith BalcellsActualitzat

A Guissona, hi viuen 7.300 persones i més de la meitat són d'origen estranger. Concretament, de més de 50 nacionalitats diferents. Això fa que ara, durant la pandèmia pel coronavirus, sigui molt important fer entendre a tothom quines són les mesures que s'han de prendre per evitar contagis.

A la Policia Local li han arribat reforços. A partir d'ara "patrullen" pels carrers del poble dues persones més. Dos són agents cívics, que ha contractat l'Ajuntament, que s'encarreguen, sobretot, de fer complir les normes de seguretat.

Com és el cas de la Teresa Sentís, veïna de Guissona, que diu que es posa la mascareta quan entra als centres comercials, a les botigues, però quan està al carrer se l'ha treu perquè li causa fòbia.

Els reforços arriben després de notar-se un cert relaxament, com explica Sergi Lópèz, agent cívic, que diu que ells el que fan es avisar la gent que no porta mascareta o quan veuen un grup nombrós de gent junts.

L'alcalde de Guissona, Jaume Ars, diu que el que fan aquests agents cívics és informar la gent que no estan fent bé els distanciaments, l'ús de mascaretes o les concentracions, i diu que "necessitàvem més braços, més gent treballant a vila, però no tant fiscalitzant sinó ajudant a fer una desescalda ràpida sense contagis".

A més a més, la Generalitat hi ha destinat un mediador de salut, amb una feina molt concreta. Ha de facilitar el contacte entre els usuaris, d'origen divers, i els professionals de la salut.

Un d'aquests mediadors és Andrei Nanu, que ajuda a transmetre la informació, fa tasques de traducció si fa falta o si detecta possibles conflictes que hi pugui haver. En general, facilita la feina perquè els pacients puguin entendre les mesures que s'han de prendre en cas de confinament.

En el cas de la Divina Farreny, gerent de la regió sanitària de Lleida, treballa molt amb contacte amb l'atenció primària, amb el municipi i amb les comunitats.

El mediador arriba a la Segarra perquè és una de les zones on Salut pensa que cal extremar la vigilància, ja que hi continuen apareixent casos.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut