Juan José Güemes, durant la presentació de Spain Starup & Investor Summit
Juan José Güemes, durant la presentació de Spain Starup & Investor Summit (EFE)
Madrid

Güemes presenta la seva dimissió del Consell d'Administració d'Unilabs

Creu que s'ha muntat un "enrenou injust i injustificat" i augura temps fins que torni a acceptar una oferta al sector

RedaccióActualitzat
L'exconseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid Juan José Güemes ha anunciat que ha presentat la seva dimissió com a membre del Consell d'Administració de Unilabs, després de la polèmica suscitada sobre la seva participació en aquesta empresa, responsable de la gestió de les anàlisis clínics d'alguns hospitals de Madrid, que es van "externalitzar" durant el seu mandat.

Després de la presentació de la Spain Startup & Inversors Summits 2013, que se farà a Madrid els dies 6 i 7 de juny, Güemes ha fet declaracions als mitjans i ha explicat que la seva decisió és perquè creu "haver perdut una mica de llibertat en la defensa" de les seves idees i dels seus" profundes conviccions en suport a la col·laboració publicoprivada".

En aquest sentit, ha valorat que "difícilment" pot defensar aquesta col·laboració públic privada en tots els àmbits de govern "i en particular en l'àmbit sanitari". Així, ha indicat que defensa aquesta fórmula perquè està "convençut que contribueix a la sostenibilitat del sistema públic sanitari" al qual s'ha referit com "un dels pilars de la societat d'igualtat d'oportunitats".

"Crec haver obrat no només respectant estrictament la legalitat vigent sinó també des del punt de vista ètic i com diuen alguns, estètic", ha dit Güemes, que ha afegit que pensa "seguir defensant allò" en el que creu però "no des de la política, però sí des de la societat".

Güemes ha aclarit que l'empresa Unilabs no ha tingut "cap relació" amb la Comunitat de Madrid perquè aquesta "mai va contractar cap servei". "No es pot interpretar que hagi tingut algun tracte de favor, ja que es va presentar a un concurs públic, precisament per la gestió d'un laboratori, i el va perdre", ha dit, tot i que ha reconegut que es va adjudicar a una altra empresa, que després ha estat adquirit per Unilabs.

Ofertes del món sanitari

D'altra banda, Güemes ha confessat que després de retirar-se de la política i renunciar a tots els seus càrrecs (la Conselleria de Sanitat, com a parlamentari i les seves responsabilitats al PP de Madrid) fa gairebé tres anys, ha rebut "no poques propostes" per incorporar-se a l'empresa privada en el món sanitari.

L'exconseller ha explicat que per prendre la decisió d'incorporar-se a Unilabs va valorar que sent conseller de Sanitat l'empresa "mai va contractar amb la Conselleria de Sanitat" a més que es tracta d'una empresa líder al sector. "Em feia il·lusió recuperar el contacte amb el món sanitari en una empresa líder però valoro més la meva capacitat de defensar les meves idees sense que ningú pugui relacionar-les amb altres interessos", ha manifestat.

"Penso seguir defensant allò en el que crec i vull fer-ho amb total llibertat sense que ningú pugui atribuir-me la defensa d'interessos espuris perquè crec que és bo", ha dit. A això, ha afegit que a partir d'ara ho farà "més intensament" que en els últims mesos.

"Enrenou injust i injustificat"

D'altra banda, Güemes ha aclarit que el que l'ha portat a dimitir és que s'ha "muntat cert enrenou en relació a aquest tema molt injustament i molt injustificadament". En aquest sentit, ha insistit que ell compleix "de sobres qualsevol requisit d'incompatibilitat" perquè han passat els dos anys que es requereixen.

A preguntes dels periodistes per un possible conflicte d'interessos per la pertinença de la seva dona, Andrea Fabra, a una comissió del Congrés dels Diputats que aborda temes sanitaris, l'exconseller Güemes ha dit que la comissió de la que la seva dona és portaveu del PP és la de Consum.

D'altra banda, també preguntat per la premsa, ha negat que l'empresa Unilabs s'encarregui d'altres serveis a Espanya a part de les anàlisis clíniques tot i que ha reconegut que fora del nostre país ofereix serveis de radiografia i reproducció assistida.

"Per descomptat, valoro molt més la meva llibertat que la pertinença a un consell d'administració", ha tancat Güemes, que ha afegit que "probablement en molt temps" no s'incorpori encara rebi aquesta invitació a cap empresa de l'àmbit sanitari.
Anar al contingut