Greenpeace han sobrevolat la central nuclear de Garoña amb parapents de motor.
Greenpeace han sobrevolat la central nuclear de Garoña amb parapents de motor. (Foto: EFE)
Burgos

Greenpeace sobrevola Garoña per demostrar la falta de seguretat

Els activistes han sobrevolat la central nuclear amb parapents de motor i han deixat pots de fum sobre l'edifici del reactor per demostrar la falta de seguretat de les instal·lacions.

RedaccióActualitzat
Coincidint amb el Dia del Medi Ambient, activistes de l'organització ecologista Greenpeace han sobrevolat la central nuclear de Garoña amb parapents de motor i han deixat pots de fum sobre l'edifici del reactor per demostrar la falta de seguretat de les instal·lacions. L'acció arriba dies després de presentar al·legacions al projecte de revocació que estableix el tancament de la planta de Burgos el 6 de juliol de 2013.

L'acció de Greenpeace també coincideix amb l'ampliació del termini de revisió de les proves de resistència, que ha promogut la Comissió Europea, després de concloure que el procés s'havia allargat per fer noves inspeccions i proposar mesures per "millorar la independència dels reguladors nacionals a nivell europeu".

Greenpeace considera irresponsable que el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme plantegi la reobertura de la central nuclear de Garoña perquè suposa un "risc evident", com, diuen, han pogut demostrar aquest dimarts.

A més, l'organització considera que Garoña és una instal·lació amortitzada i denuncien que els consumidors paguen a Endesa i Iberdrola, les propietàries de la central, el preu més car del mercat per l'electricitat que produeix. És més: Greenpeace denuncia que l'ampliació de l'explotació de Garoñá és contrària a la protecció i la gestió de la seguretat de la ciutadania i als interessos econòmics i energètics a l'Estat.
Anar al contingut