Els científics alerten que la disminució del gel marí tindrà conseqüències nefastes per a la supervivència del pingüí emperador (iStock)

Graven per primer cop el gran salt de pingüins emperador des d'un penya-segat a l'Antàrtida

A mesura que el canvi climàtic fon el gel marí, aquesta espècie es veu obligada a canviar d'hàbits, com ara reproduir-se a la plataforma de gel permanent, cosa que obliga les cries a saltar des d'altures molt superiors

RedaccióActualitzat

Per primera vegada, s'han pogut enregistrar imatges de pingüins emperador saltant d'un penya-segat antàrtic de més de 15 metres

L'espectacular escena, capturada amb dron el mes de gener passat, és de la badia d'Atka, a la vora del mar de Weddell, a l'Antàrtida occidental, i forma part d'un documental de National Geographic que s'estrenarà l'any que ve.

La població mundial de pingüins emperador ronda els 500.000 exemplars i està amenaçada, sobretot, pel canvi climàtic, que està afectant el seu hàbitat i, per tant, la seva manera de fer.

Fins ara, els pingüins emperador de l'Antàrtida havien de saltar des d'altures molt inferiors (iStock)

Un d'aquests canvis és el dels seus hàbits de reproducció. Fins ara, aquesta espècie acostumava a fer niu al gel marí que flota lliurement i que és d'una d'alçada i volum molt inferior als de la plataforma de gel permanent, enganxada a la terra, on últimament algunes colònies nidifiquen.

Aquest fet obliga les cries a saltar des d'altures molt superiors que abans per anar a buscar menjar. La majoria de pingüins, però, han sobreviscut al gran salt.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut