El túnel del Cadí
Territori estudia agilitzar els tràmits per aconseguir la gratuïtat del túnel del Cadí

Gratuïtat del túnel del Cadí: la Generalitat en revisarà els criteris per agilitzar els tràmits

Territori vol reforçar el concepte de mobilitat local obligada per motius laborals o de salut i reforçar el procediment telemàtic

Actualitzat

El Departament de Territori està revisant el procediment per obtenir la gratuïtat al túnel del Cadí conjuntament amb els consells comarcals de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà. L'objectiu és millorar i agilitzar l'acreditació dels requisits per a la condició de beneficiari del descompte del 100%.

Territori vol prioritzar el concepte de mobilitat local obligada per beneficiar aquells desplaçaments que s'hagin de fer entre les tres comarques per motiu laboral, d'estudis o salut.

 

Garantir la protecció de dades

Aquesta actualització es fa per donar compliment a una resolució de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCat).

L'ens requereix adequar el marc regulador de forma coherent amb les dades que actualment es requereixen per a l'alta i la renovació del descompte

 

Un tràmit més àgil i simple 

Paral·lelament es vol simplificar el procediment, la documentació requerida i alhora reforçar el tràmit telemàtic per fer-lo més àgil. Tot plegat per garantir que es demani la documentació mínima o imprescindible, segons cada situació.

Actualment, per exemple, un treballador autònom que vulgui beneficiar-se de la gratuïtat ha de presentar set documents: el DNI, el carnet de conduir, un volant d'empadronament, un certificat per acreditar que està al corrent dels impostos municipals, la vida laboral, un certificat de salut del CAP i un certificat d'Hisenda.

I segons la situació laboral de cada sol·licitant, és imprescindible lliurar uns documents o uns altres. Al decret del 2011 en què es va aprovar el sistema de descomptes es pot consultar cada casuística concreta

 

Actualment, la tarifa per passar pel túnel del Cadí si no ets resident de la zona i vas en un turisme, arriba als 14 euros, mig euro més que l'any passat. 

En definitiva, el nou procediment no ha de deixar ningú enrere respecte al que ja s'està aplicant. Al contrari, es vol donar un marc de seguretat jurídica que permeti donar compliment a l'APDCAT i a la finalitat del descompte.

ARXIVAT A:
InfraestructuresPeatges
Anar al contingut