Grande-Marlaska defensa les mesures a Espanya: "Són de les més dràstiques del món"
El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest divendres a La Moncloa
Madrid

Grande-Marlaska defensa les mesures a Espanya: "Són de les més dràstiques del món"

El ministre de l'Interior diu que les policies han fet 31.000 denúncies de gent que es desplaçava sense motius i que han detingut 350 persones per desobediència greu

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat aquest divendres que les mesures preses pel seu govern enfront el coronavirus són "les més dràstiques" d'Europa.

Ho ha dit en roda de premsa des La Moncloa responent a la pregunta de si prendrien en consideració la reclamació de la Generalitat que s'endureixin les restriccions de circulació de persones:

"Les mesures de confinament que ha adoptat Espanya són les més dràstiques que s'han adoptat a Europa. Són, si no les més dràstiques, de les més dràstiques que s'han adoptat a nivell mundial.  Fins i tot podria dir que poc equiparables a qualsevol altre lloc."

"Amb la qual cosa el que cal referir i indicar, sempre que, a més de ser dràstiques, ho són de conformitat als criteris de les autoritats sanitàries, que és l'important."

"Això ha de quedar absolutament clar: són les mesures més dràstiques que en matèria de confinament s'han dictat".

31.000 denúncies, 350 detinguts

En la compareixença, el ministre ha facilitat xifres de denúncies de persones que els cossos policials han interceptat al carrer a tot Espanya sense poder justificar els motius de la seva presència al carrer: més de 31.000.

També ha dit que s'han detingut 350 persones que s'han enfrontat als agents, i a les quals s'acusa de desobediència greu.

Grande-Marlaska ha destacat la coordinació entre totes les policies de l'estat, que ha permès centralitzar aquestes dades.

 

Els ministres d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de Justícia, Juan Carlos Campos, aquest divendres a Madrid
ARXIVAT A:
Coronavirus Fernando Grande-Marlaska
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut