Nova York

Google llançarà a finals d'any el seu propi sistema operatiu

La companyia d'internet Google llançarà a finals d'any el seu propi sistema operatiu. S'anomenarà Google Chrome OS i podria estar disponible per als usuaris a partir de la segona meitat del 2010, segons ha confirmat la mateixa companyia. El nou sistema operatiu basat en codi obert es dirigirà inicialment al segment de netbooks, els ordinadors portàtils de baix cost. L'anunci arriba nou mesos després que Google va llançar el seu propi navegador d'internet, el Chrome.

Actualitzat
"La velocitat, la senzillesa i la seguretat són els elements fonamentals de Google Chrome OS", ha explicat el vicepresident de gestió de productes de Google, Sundar Pichai, que ha afegit: "Estem dissenyant un sistema operatiu perquè sigui tan fàcil i lleuger que en pocs segons et porti al web". La companyia també pretén "redissenyar" el sistema de seguretat per restringir les amenaces de virus, així com la necessitat de contínues actualitzacions.

El nou sistema es dirigirà inicialment al segment de netbooks, però es preveu que el puguin utilitzar els ordinadors més potents de sobretaula. En concret, Google Chrome OS serà operatiu amb els microprocessadors d'Intel i d'ARM.

Per evitar confusions i malgrat que en algunes àrees se superposin, la companyia ha volgut aclarir que Google Chrome OS és independent del seu sistema operatiu per a telèfons mòbils, Android.

El popular buscador ja va llançar el seu propi navegador d'internet fa nou mesos.
Anar al contingut