Girona

Girona homenatja l'escriptor Carles Rahola, afusellat pel franquisme fa 70 anys

Més d'un centenar de persones han homenatjat aquest diumenge al matí a Girona l'escriptor Carles Rahola, afusellat per la dictadura franquista avui fa 70 anys. L'acte ha començat a les cinc del matí al cementiri vell de Girona, a la mateixa hora i al mateix lloc on el van matar. Els assistents han fet a peu el recorregut invers fins al lloc on va estar empresonat, al centre de la ciutat, per mostrar el seu reconeixement a l'escriptor.

Actualitzat
L'homenatge ha començat amb la lectura de l'última carta que Carles Rahola va escriure des de la presó davant el mur del cementiri vell de Girona, on el 15 de març del 1939 el van executar.

Després, els participants a l'homenatge han anat a peu fins al jardí de la infància, on s'ha llegit un dels seus articles. L'ofrena floral, que ha estat l'acte central, s'ha fet al monument que hi ha a la Rambla de Girona. Allà el filòsof Josep Maria Terricabras ha llegit un manifest on ha reivindicat la figura de Rahola i la dels més de 580 afusellats pel règim franquista.

L'homenatge a Carles Rahola s'ha tancat amb la projecció d'un documental davant el seminari de Girona, on estava empresonat abans que l'afusellessin.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut