Girona

Girona estrena la nova seu de la Generalitat a l'antic Hospital de Santa Caterina

La Generalitat ja té nova seu a Girona. El nou equipament s'ha instal·lat a l'edifici històric que ocupava l'antic Hospital de Santa Caterina. L'equipament centralitza en una única seu tots els serveis territorials dels diferents departaments de la Generalitat que fins ara estaven dispersos pel territori. El projecte incloïa la rehabilitació de l'edifici de l'antic hospital, un aparcament soterrat per a 440 vehicles i la reurbanització dels carrers i places adjacents.

Actualitzat
Han estat tres anys d'obres però l'edifici acabat ja funciona, encara que alguns serveis no estaran del tot operatius fins al juny. I és que les instal·lacions s'aniran ocupant gradualment, de la mateixa manera que ja s'ha fet amb el trasllat.

Amb aquest trasllat, s'aconsegueix un estalvi d'1,3 milions d'euros només en lloguers, però a aquesta xifra s'haurà de sumar la venda de locals que tenen en propietat.

Qui també farà un estalvi, en aquest cas, de temps, serà l'usuari. Tot els serveis els podrà trobar en un punt molt cèntric de la ciutat.

L'edifici reformat ha aconseguit conservar alguns espais únics de l'antic Hospital Santa Caterina, construït a mitjans del segle disset. L'antiga sala per a malalts s'ha convertit en despatxos i dependències administratives i l'antiga església s'ha convertit en un auditori que acollirà actes institucionals i culturals.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut