La ciutat de l'Onyar ocupa la 14a posició en una llista mundial de les millors ciutats petites on viure
La ciutat de l'Onyar ocupa la 14a posició en una llista mundial de les millors ciutats petites on viure

Girona, a la llista de les millors ciutats petites del món per viure

La capital gironina se situa en el 14è lloc i Santander ocupa el segon lloc a la llista, just darrere de Naha, al Japó

RedaccióActualitzat

Girona és una de les millors ciutats de menys de 350.000 habitants del món per viure. 

La revista britànica Monocle, especialitzada en el món dels negocis i les tendències de consum mundials, ha triat Girona com una de les 25 millors ciutats petites on fixar la residència. 

La llista l'encapçalen una ciutat japonesa, Naha, una espanyola, Santander, i una brasilera, Petrópolis. Girona ocupa la posició número 14. 

Segons destaca la revista, les ciutats seleccionades ofereixen totes els avantatges d'una gran urbs, però també permeten gaudir d'una millor qualitat de vida en un entorn més proper i controlat. 

A la llista de la revista Monocle només havia aparegut fins ara Sant Sebastià. Ho va fer en les edicions del 2019 i 2020, ocupant el lloc 17. Fa tres anys, però que la ciutat donostiarra ha caigut del rànquing de les "Top 25".

Si algú està interessat en quines són la resta de petites ciutats que els britànics situen per sobre de Girona en qualitat de vida, cal destacar -per ordre de classificació- l'australiana Newcastle, Eindhoven (Països Baixos), Basilea (Suïssa), la canadenca Victòria, Keelung (Taiwan), Dunedin (Nova Zelanda), Toló (França), Patres (Grècia), Salzburg, Elsinor (Dinamarca). 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientTurisme
Anar al contingut