Madrid

Geli vol contractar aquest estiu metges i infermers estrangers que encara no tenen homologat el títol

La consellera de Salut, Marina Geli, s'ha reunit amb el ministre de Sanitat, Bernat Soria, per fer-li arribar alguns dels problemes dels sistema sanitari català. Entre els més urgents hi ha la falta de metges aquest estiu, la més greu dels últims anys. Geli proposa accelerar l'aplicació de la llei d'ordenació de professions sanitàries perquè la Generalitat pugui contractar metges i infermers estrangers sense haver d'homologar el títol. La consellera ha remarcat que la necessitat de personal sanitari és contínua al llarg de tot l'any, però molt greu els mesos d'estiu per l'augment de població.

Actualitzat
La Generalitat contracta cada estiu uns 200 professionals, entre metges i infermers. Procedeixen principalment de l'Argentina, Colòmbia, l'Equador i els països de l'est d'Europa. Aquest any però, el dèficit de professionals és especialment elevat perquè els metges de família passen de 3 a 4 anys de residència i es redueix el nombre de facultatius disponibles per cobrir les vacants d'estiu.

La consellera de Salut ha explicat que ha fet arribat al ministre Soria el seu malestar i li ha demanat que "acceleri al màxim possible el desplegament de la llei d'ordenació de professions sanitàries i el desplegament de l'article 18, que permet la contractació de professionals estranegers en espera de l'homologació definitiva de la titulació". Ha proposat també que "siguin els contractadors i el Departament de Salut qui acrediti la qualitat d'aquests professionals".

Marina Geli ha fet aquestes propostes a Bernat Soria per poder solucionar la situació de la sanitat catalana aquest estiu, amb el dèficit de metges més greu dels últims anys.
Anar al contingut