Gallines i pollets per estimular la memòria en una residència de gent gran de la Ràpita

Amb la teràpia assistida també es busca potenciar l'autonomia dels avis

A la residència de gent gran L'Onada de la Ràpita, al Montsià, recorren als animals de granja, com les gallines i els pollets, en un projecte de teràpia assistida per ajudar a estimular la memòria. Al centre hi viuen 130 persones i gairebé el 70% tenen deteriorament cognitiu.

"Buscàvem alguna cosa que ells recordin i vagin enrere i pensin en el que feien amb els pares i les mares", explica la directora general, Cinta Pasqual.

Un grup de residents agafen les gallines, somrients (3Cat)
El galliner que hi ha a la residència
Sis gallines s'han instal·lat a la residència (3Cat)

Sis gallines, de races autòctones, viuen ara a la residència i els avis i les àvies les poden cuidar, els donen menjar i aigua o s'asseuen cada dia a mirar-les una bona estona. Es potencia que cuidin els animals de la manera més autònoma possible.

"El més important és que ells desenvolupen aquestes activitats per si sols", destaca Agnès Obiol, treballadora d'animació sociocultural del centre.

El naixement dels pollets ha estat tot un esdeveniment per als avis (3Cat)

També han seguit la incubació dels ous i, des del moment que surten de la closca, els pollets atreuen l'atenció de les persones que viuen a la residència, moltes provinents d'un entorn rural, que se'ls miren amb curiositat i afecte

"Els animals són la companyia de les persones", com diu Paco Reverté, un dels residents.

 

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut