La campanya per a la normalització de la ela geminada
La campanya per a la normalització de la ela geminada
Barcelona

Fundació puntCAT engega una campanya per a la normalització digital de la ela geminada

La Fundació puntCAT, amb el suport de l'IEC, ha col·laborat en la formació d'un grup de treball per a la normalització en l'entorn digital de la lletra ela geminada.

Actualitzat
Amb la col·laboració de la Fundació puntCAT i el suport de l'Institut d'Estudis Catalans, un grup de professionals, i investigadors han treballat, des del 2004, en la normalització tipogràfica de la ela geminada en l'entorn digital i han engegat una campanya per a la correcta escriptura d'aquesta lletra.

La ela geminada ocasiona sovint problemes a l'hora de ser escrita a través d'aparells electrònics per ser un "grup de lletres modificat" compost de tres signes diferents. Més enllà de les conseqüències estètiques, els errors en la codificació d'aquesta lletra poden ser causa de problemes d'indexació de documents o informacions, la inhabilitació de pàgines web o fins i tot poden portar a errades amb dades personals del xip del document d'identitat incorpora o de registres virtuals.

El blog TotsSom.cat mostra com s'ha d'escriure correctament, amb una ela, un punt volat i una altra ela, i convida tots aquells interessats a la "caça de nyaps". Es tracta de notificar a aquest col·lectiu si els usuaris de les xarxes troben cap pàgina on es faci un mal ús de la ela geminada.


Anar al contingut