La web per demanar hora per vacunar-se s'ha col·lapsat (Efe/Yoan valat)

França exigirà passaport Covid per entrar als bars i sancionarà els sanitaris no vacunats

Emmanuel Macron diu que per a la recuperació econòmica és necessària la vacunació de tots els francesos i impulsa mesures per aconseguir-ho

RedaccióActualitzat

El president francès adopta noves mesures per impulsar la vacunació al país. Emmanuel Macron ha comparegut aquest dilluns per anunciar que imposa el passaport sanitari per poder entrar a restaurants, bars, teatres i cinemes a partir de la setmana vinent. Per això, la prova de vacunació o el test negatiu de menys de 48 hores s'estendran a partir de dimecres 21 de juliol per accedir a esdeveniments de més de 50 persones, i no de 1.000, com fins ara.

Macron també ha anunciat que farà la vacunació obligatòria per a tot el personal sanitari i els que estiguin en contacte amb persones de risc, com per exemple les residències de gent gran. Ho hauran de fer abans del 15 de setembre o poden ser sancionats.

"Com més vacunem, menys espai deixem perquè el virus s'expandeixi", ha dit Macron en un discurs a la televisió per anunciar les noves mesures per frenar l'increment de contagis per la variant Delta, que ja suposa la meitat dels casos a França.

 

Passaport també per als majors de 12

El president francès ha anunciat una segona fase de mesures, a partir de l'agost, que afectarà els majors de 12 anys. Hauran de mostrar una prova d'immunitat o de pauta completa de vacunació per accedir a cafès, restaurants, bars, autobusos i trens de llarg recorregut, i avions.

D'aquesta manera es vol incentivar la vacunació entre els escèptics. El govern també ho vol aconseguir fent pagar els PCR i els testos d'antígens, que fins ara reemborsava la Seguretat Social. Seran de pagament a la tardor tret que les prescrigui un metge.

En el seu vuitè discurs a la nació des que va començar la pandèmia, Macron ha posat també l'accent en la recuperació econòmica, per a la qual considera necessària la vacunació de tots els francesos.

Macron els dona un vot de confiança perquè estiguin llestos a la tardor i els avisa que si les coses es posen pitjor encara li queda la carta de la vacunació obligatòria. I hauria funcionat: la web per demanar hora s'ha col·lapsat després del discurs, amb més de 17.000 peticions de cita, després d'haver sentit les seves paraules.

Segons les últimes dades, 35,8 milions de francesos, un 53,4%, tenen almenys una dosi de la vacuna i 27,4 milions, el 41%, la pauta completa.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19FrançaEmmanuel Macron
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut