Carme Forcadell, primera que porta el seu cas al Tribunal Europeu de Drets Humans
Carme Forcadell, en una imatge d'arxiu

Carme Forcadell, primera que porta el seu cas al Tribunal Europeu de Drets Humans

La demanda a Estrasburg se centra en la desproporcionalitat que considera que té la presó preventiva

Actualitzat

L'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, la primera dels presos del procés que porta el seu cas al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Els seus advocats ja han presentat la demanda a Estrasburg; una demanda que se centra en la desproporcionalitat que considera que té la presó preventiva. Forcadell compleix aquesta mesura des del 23 de març.

L'expresidenta del Parlament ha arribat a Europa després d'exhaurir tota la via de recursos judicials davant el Suprem. No, en canvi, la del TC; però el fet que encara no s'hagi resolt el seu recurs d'empara és el que porta la defensa a denunciar la vulneració de drets humans davant d'Estrasburg.

Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés


La notícia arriba el mateix dia de la seva declaració al Suprem. L'expresidenta del Parlament s'explicarà davant del tribunal després ho hagi fet el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que ha defensat que la seva prioritat "no és sortir de la presó, sinó denunciar l'atac a les llibertats".

 

Forcadell està acusada de rebel·lió, sedició i organització criminal sota l'argument que va tenir un paper destacat durant el conjunt del procés i que va ser una de les persones que va animar els ciutadans a ocupar els centres de votació l'1-O. La petició de pena que afronta és de 17 anys de presó i 17 d'inhabilitació.

 

ARXIVAT A:
Carme ForcadellJudici procésProcés catalàUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut