Madrid

Forcadell: "Em jutgen per qui soc, no pels meus actes"

L'expresidenta del Parlament denuncia que durant el judici s'han utilitzat falsos testimonis per incriminar-la i diferenciar-la de la Mesa

Actualitzat

La intervenció de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha durat menys de deu minuts i ha començat insistint en la incongruència de no ser jutjada amb els seus companys de la Mesa del Parlament pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya:
 

"Quan vaig declarar per primera vegada davant aquest tribunal el mes de febrer era ja molt difícil sostenir i entendre per quin motiu i amb quines proves estic acusada del delicte de rebel·lió, mentre els meus companys i companyes de taula estan acusades del delicte de desobediència i seran jutjats en el TSJC. Avui, després de 447 dies de presó injusta, i després de 4 mesos de judici en què hem vist totes les proves i hem sentit els testimonis resulta totalment incomprensible."

 

En l'últim torn de paraula que tenen els acusats en el judici del procés, Forcadell ha reiterat la idea de la seva defensa:

 

"Afirmo que estic sent jutjada per la meva trajectòria política, per ser qui soc, no pels meus actes, no pels meus fets. Prova d'això són els desesperats i els descarats intents d'alterar la realitat per sostenir les acusacions contra mi."

 

Forcadell ha defensat que la Mesa del Parlament va complir en tot moment el reglament, i considera que així ha quedat provat durant el judici.

 

"Vam defensar la llibertat d'expressió, el dret d'iniciativa, de participació política de tots els diputats i diputades."

 

Des del banc dels acusats, l'expresidenta del Parlament ha denunciat que durant tot el judici s'ha intentat que el seu nom s'esmentés "com més vegades millor", per incriminar-la "amb testimonis falsos". Forcadell ha lamentat que les acusacions no hagin aprofitat l'oportunitat de corregir les falsedats demostrades.
 

"Sembla que aquests quatre mesos de judicis no hagin servit per a res. Han passat per aquí totes les proves documentals, tots els testimonis, totes les proves testificals... no han servit per a res. Les acusacions tenien l'oportunitat de canviar el seu escrit sobre els fets que s'havien demostrat durant el judici que no eren veritat, però els han mantingut."

 

Finalment, Forcadell ha defensat que va protegir la llibertat d'expressió al Parlament perquè "és l'essència de la democràcia".

 

"No podem convertir la taula del Parlament en un òrgan censor, que decideixi del que es pot parlar i del que no, perquè si ho féssim estaríem coartant els drets i les llibertats dels ciutadans. La censura no ha d'entrar al Parlament."

 

 

Com a eina per preservar el vot lliure dels diputats, Forcadell ha invocat "la inviolabilitat parlamentària" perquè considera que és la base de la llibertat i de la separació de poders.

 

"Ho continuaré defensant perquè ho crec fermament, senyories."

ARXIVAT A:
Carme ForcadellJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut