Sant Joan Despí

Forcadell creu que la cadena humana demostrarà que el procés per la independència de Catalunya és imparable

La presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell, diu a l'entrevista del 3/24 que la iniciativa que proposen per a la pròxima Diada és un repte de país de gran dificultat logística però que evidenciarà que Catalunya és un poble preparat. S'estan estudiant dos possibles traçats.

RedaccióActualitzat
Una cadena humana que cobreixi tot Catalunya. Aquesta és l'agosarada proposta que l'Assemblea Nacional Catalana, en col·laboració amb Òmnium Cultural, ha fet de cara al pròxim Onze de Setembre. La presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, s'ha mostrat convençuda que l'organització d'aquest repte, del qual en reconeix la gran dificultat logística que suposa, demostrarà que el procés per la independència de Catalunya és imparable.

La cadena té dos possibles traçats, segons ha avançat Forcadell a "L'Entrevista del diumenge" del 3/24, però encara no tenen clar quin acabarà fent-se. S'està estudiant la logística i es decidirà després de parlar amb les assemblees territorials.
 
La iniciativa suposa un repte com a país, segons ella, i una manera de demostrar que som un poble preparat, que tenim objectius molt clars i que, si volem la independència, és possible.
 
La presidenta de l'ANC ha explicat que les cadenes bàltiques del 89, dos anys abans de la indepèndència de Letònia, Estònia i Lituània, han estat la font d'inspiració d'aquesta proposta.

Començar a fer passes

Forcadell ha exigit al Govern que camini amb pas ferm cap a la independència i ha reclamat que es constitueixi el Consell de Transició Nacional per preparar el camí que ha de portar a la celebració d'una consulta, encara que això comporti, ha dit, la inhabilitació del president i la suspensió de l'autonomia.

Si el govern espanyol tanca la porta al diàleg, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana es mostra partidària d'una declaració unilateral d'independència.

Sobre la legalitat d'aquesta opció, Forcadell ha assegurat que primer s'han d'exhaurir totes les vies legals, però ha afegit que si aquestes no funcionen "has de fer la via de la declaració perquè és l'única que et queda".
 
La presidenta de l'Assemblea ha acusat el govern espanyol d'utilitzar la legalitat contra la democràcia.

Balanç d'un any meteòric
 
La cara visible de l'ANC ha reconegut errors durant aquest primer any de vida però ho ha atribuït al gran creixement de l'entitat, ja que han passat en aquest temps de 3.000 socis i simpatitzants als 30.000 actuals.
 
Sobre possibles personalismes, Forcadell entén que és una actitud inherent a la condició humana però creu que aquest dissabte es va demostrar que els sabien superar i que l'objectiu està per sobre de tot.
 
I resposta taxativa sobre si l'ANC ha d'acabar sent un partit polític: "No ho volem ser". Per ella l'objectiu és aconseguir que canviï la política, fer política des de fora.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut