Fins al 89% d'estalvi en el transport públic al Pirineu: avui s'integra a l'ATM de Lleida

El sistema tarifari integrat de Lleida s'amplia amb les zones 3 i 4 al Solsonès, a l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, els Pallars Jussà i Sobirà, l'Aran i la Cerdanya

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dilluns les comarques de l'Alt Pirineu i Aran i el Solsonès estan integrades dins del sistema tarifari integrat del transport públic de Lleida, amb grans rebaixes en el preu.

Aquestes rebaixes freguen el 90% en alguns casos i passen d'uns 7 euros el viatge a menys d'un euro, o de gairebé 20 euros a menys de tres, per exemple.

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Oriol Martori, explica que això ha implicat la creació de dues noves zones, la 3 i la 4:

"La integració tarifària, el que significa bàsicament és que l'administració es fa responsable o cofinança una part important dels viatges que utilitzen els usuaris."

La zona 3 estarà formada per les comarques del Pallars Jussà, l'Alt Urgell i el Solsonès, i la zona 4 per l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l'Aran i la Cerdanya.

La immensa majoria de rutes són en autocar, però l'ampliació també integra la línia de tren de Lleida a la Pobla de Segur gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat, FGC.

 

2,58 euros de Lleida a la Seu d'Urgell en comptes de 19,60

La incorporació d'aquestes comarques al sistema tarifari integrat permetrà estalvis de més del 80% quan l'usuari utilitzi abonaments o títols multiviatge.

És el cas, per exemple, del trajecte Puigcerdà-la Seu d'Urgell, que amb bitllet senzill té un cost de 7,05 euros i amb la T-10 passarà a valdre 0,81 euros el trajecte, un estalvi del 89%.

El bitllet senzill entre Lleida i la Seu d'Urgell val 19,60 euros i ara, amb la T-10, cada trajecte passarà a valdre 2,58 euros, un 87% menys.

O el viatge Vielha-Lleida, que amb la targeta de 10 viatges passarà a valdre 3,61, amb una reducció del 75% respecte al preu que tenia fins ara, 14,72 euros.

Aquest dilluns 29 de gener de 2024 s'amplia el sistema tarifari integrat de l'ATM de Lleida cap a les comarques del Pirineu

L'Alt Urgell, l'Aran i l'Alta Ribagorça ja disposaven d'un abonament multiviatge, la T-10/120, i respecte a aquest, que ara desapareixerà, també hi ha un estalvi molt considerable: entre el 37% i el 59%.


També T-16 i T-Jove

Amb la integració, els ciutadans del Pirineu i Aran i del Solsonès també podran disposar del títol T-Jove per als menors de 30 anys i del títol de transport gratuït T-16 per als menors de fins a 16 anys.

D'aquesta manera, el govern equipara les comarques del Pirineu al conjunt de comarques i municipis que ja disposen de sistema tarifari integrat.

L'ampliació suposarà un cost d'uns 800.000 euros anuals, que aportaran el Departament de Territori i l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, l'IDAPA.

Trobareu el quadre de títols i tarifes en aquest enllaç, i els detalls de com i on aconseguir-los a la web de l'ATM de Lleida. I aquest és el mapa de com queden les zones de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida amb l'ampliació afegida:

Mapa de les zones de l'ATM de Lleida amb les noves zones 3 i 4

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut