El perfil de twitter de Mikko Kärnä
El perfil de twitter de Mikko Kärnä

Finlàndia i altres països podrien debatre mocions per reconèixer Catalunya

RedaccióActualitzat

El lapó Mikko Kärnä, diputat al Parlament de Finlàndia, ha felicitat la nova república i ha afirmat que la setmana vinent sotmetrà a la seva cambra una moció per reconèixer-la.

Hi ha hagut reaccions de polítics a títol personal des de diversos països. Dejan Levanic, president dels socialdemòcrates eslovens, ha publicat un tuit on destaca que "El vertader valor de la UE és l'habilitat per unir en la diversitat.

En canvi, el ministre d'Afers Exteriors de Lituània, Linas Linkevicius, ha dit, en declaracions a una ràdio, que dóna suport a la integritat territorial d'Espanya i ha fet una crida al diàleg.

Segons informa el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou, Manel Alias, Ossètia del Sud dona suprot al "drets dels catalans a decidir"

Ossèria del Sud es va independitzar de Geòrgia, que aposta per la Unitat d'Espanya.

Segons la BBC, el govern britànic ha dit que no reconeixerà Catalunya.

Diversos governs s'han manifestat donant suport a la unitat d'Espanya. és el cas de l''andorrà, que també ha apel·lat al diàleg.

Jüri Ratas, primer ministre d'Estònia, país que presideix aquest semestre la Comissió Europea, s'ha manifestat a favor de la unitat d'Espanya i al fet que els "afers interns" es resolguin d'acord amb la seva Constitució i lleis vigents. 

En el mateix sentit s'ha pronunciat el ministre d'Afers Exteriors italià, Angelino Alfano, qui ha dit que el seu país no reconeix la declaració d'independència i la condemna per estar fora de la llei.

Matt Carthy, eurodiputat irlandès del Sinn Féin, desitja bona sort i un camí pacífic, i demana que tot Europa doni suport a aquest rumb democràtic.

Des de Nord-amèrica ha arribat el suport de Martine Ouellet, cap del Bloc Québecois, ha manifestat que tant el Quebec com el Canadà han de reconèixer Catalunya i ha manifestat el procés de "democràtic i pacífic".

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàFinlàndia
Anar al contingut