Barcelona

Finalitza la protesta a la Sagrada Família per demanar la llibertat de Franki

Els dos joves que s'havien lligat d'una grua de la Sagrada Família en solidaritat amb Franki, el noi condemnat per ultratge a la bandera, han abandonat voluntàriament la protesta aquest dimecres a la tarda. Els joves, militants de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, han explicat que deixaven l'acció per "l'eco mediàtic que està tenint el cas". La protesta va començar la nit de dimarts a dimecres i la intenció inicial era estar-se penjats fins dissabte, quan està prevista una manifestació per demanar la llibertat de l'empresonat.

Actualitzat
Dos joves han passat tota la nit i gran part d'aquest dimecres lligats a una de les grues de les obres de la Sagrada Família de Barcelona per demanar la llibertat de Francesc Argemí, conegut com Franki, el jove condemnat a més de dos anys de presó per haver despenjat una bandera espanyola del balcó de l'ajuntament de Terrassa.

Segons un portaveu del Temple Expiatori, els joves van entrat per la zona oberta als turistes i van aprofitar algun forat de la zona d'obres. Una vegada a la grua, van penjar una "estelada". Ells mateixos han explicat que tenien entrepans i aigua per aguantar fins dissabte, però que han decidit "baixar i participar" en les manifestacions previstes per aquest dijous i dissabte.

Una vintena de persones, que s'han concentrat per donar suport als dos joves, també han desplegat una pancarta amb el lema "Llibertat Franki, terrassenc empresonat a dos anys i set mesos de presó per ultratge a la bandera".

Tant bon punt han baixat de la grua, els Mossos d'Esquadra han identificat i escorcollat els joves i els han citat per aquest dijous. Ells i la seixantena de persones que els han donat suport en la baixada han anat cap al Departament de Justícia de la Generalitat i han tallat el carrer Aragó uns vint minuts. Set dotacions dels Mossos d'Esquadra, dos cotxes de la Guàrdia Urbana i una ambulància han controlat el grup.
Anar al contingut