Girona

Ferran Adrià impartirà classes a Harvard els pròxims 5 anys

Ferran Adrià farà de professor convidat de la Universitat Harvard els pròxims 5 anys, segons ha explicat durant la celebració del Fòrum Gastronòmic de Girona. Es tracta d'un conveni que preveu que la Fundació Alícia organitzi cursos sobre Cuina i Ciència -com els que va fer per primer cop el setembre passat- a la universitat americana. A més, Adrià ha acceptat la invitació de Harvard de ser professor convidat durant 15 dies cada any. El cuiner vol promoure l'intercanvi d'idees entre la universitat nord-americana i la Fundació El Bulli, que posarà en marxa quan tanqui el restaurant de Roses en acabar aquesta temporada.

Actualitzat
Adrià durà a Harvard el material recopilat durant algunes trobades que té previst fer, cada tres mesos, a El Bulli, on convidarà personalitats destacades per reflexionar entorn de la creativitat.


Adrià ret homenatge a Santi Santamaria 

El xef del restaurant El Bulli, Ferran Adrià, ha aprofitat el marc del Fòrum Gastronòmic que té lloc fins dimecres que ve a Girona per retre un homenatge al seu homòleg Santi Santamaria, mort recentment, amb un minut de silenci que s'ha guardat abans de començar una classe magistral sobre cuina de caça. El xef d'El Bulli ja havia manifestat després de la mort del responsable del restaurant Can Fabes que transmetia el seu condol a la família i l'equip de Santi Santamaria, amb el qual havia mantingut diferències pels seus diferents estils culinaris.

Ferran Adrià ha aprofitat, de tota manera, la seva presència a l'Auditori de Girona per defensar la seva particular aposta per una cuina creativa i ha carregat contra les crítiques que rep perquè anteposa l'elaboració al producte. Com a exemple, Adrià ha considerat el gaspatxo un model del seu estil culinari perquè processa les verdures fins al punt de fer-les irreconeixibles en el plat.

El Fòrum Gastronòmic uneix a Girona cuiners i professionals relacionats amb la restauració en la primera gran cita del sector posterior a la mort de Santi Santamaria. Per aquest motiu, la pantalla gegant en la qual es projectaven els detalls de la conferència d'Adrià incloïa un crespó negre en memòria del xef català.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut