Fernando Simón: "Que ningú es confongui: les coses no van bé"

Fa un crida als "influencers" perquè ajudin a conscienciar del perill que suposa no complir les mesures sanitàries

Laura GalánActualitzat

Fernando Simón ha endurit aquests dijous el seu discurs. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries s'ha referit a l'augment de casos de Covid-19 a Espanya en l'última setmana i ha demanat a la població, sobretot als joves, que no relaxin les mesures de control contra el virus.

"Que ningú no es confongui: les coses no van bé. Que detectem molt no implica que no hi hagi transmissió. Si deixem que la transmissió – encara que sigui amb casos majoritàriament lleus – segueixi cap amunt, acabarem tenint molts hospitalitzats, molts ingressats a l'UCI i molts morts."

Ell mateix és conscient que està endurint el missatge:

"Porto moltes setmanes dient que això no ha acabat, però em feia la impressió que no estava sent prou contundent. Hem pensat que havia de dir clarament que s'ha de fer millor."

Sabent que molts dels contagis passen en trobades socials i entre gent jove, Simón ha demanat la col·laboració dels "influencers" per ajudar a controlar l'epidèmia.

"Ja saben que jo no tinc gaire relació amb les xarxes socials, però sé què és un influencer. Crec que hi ha molts influencers a Espanya amb una visibilitat molt gran que poden ajudar a controlar l'epidèmia. I no podem deixar que els que cometen errors d'interpretació del que significa aquest virus tinguin més pes i més influència que els que sí que entenen el que significa aquest virus de veritat."

Pel que fa els contagis, la mitjana d'edat en les dones és ara de 39 anys i la dels homes de 37. Si es té només en compte els contagis dels últims quinze dies, baixa a 35 anys. La taxa d'hospitalització és del 4% i la de letalitat del 0,4%.

Fernando Simón ha cridat l'atenció a les persones que no compleixen la quarantena.

"Que algú digui 'Em poso en quarantena' però que després realment s'hi posi és una altra qüestió. Ens ho hem de prendre de nou molt, molt seriosament."

A la mateixa roda de premsa, també s'ha referit a la tornada a les aules amb l'inici del curs escolar. Ha defensat que "cal fer un esforç per obrir" els centres educatius i intentar "minimitzar el risc" de contagi.

"No podem tenir els nostres nens sense estudiar."

L'epidemiòleg ha informat que ara mateix hi ha registrats 1.126 brots actius.

"Els relacionats amb els temporers van baixant. El gruix se centra en l'àmbit social, tant en reunions familiars com en les d'oci, que representen al voltant del 38%."

Al conjunt de l'estat, per segon dia consecutiu s'han detectat més de 3.000 casos de coronavirus. I hi ha hagut 122 morts l'última setmana.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut