Madrid

Fernández Díaz i Antifrau van planejar apartar Mas de la direcció de CDC per evitar l'acord amb ERC

Daniel de Alfonso va suggerir maniobres perquè les regnes de CDC quedessin en mans de Germà Gordó

RedaccióActualitzat

Noves revelacions del diari digital Público. En una nova conversa entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, aquest últim proposa al titular d'Interior un pla per fer fora de la direcció de CDC Artur Mas i posar el partit en mans de Germà Gordó, membre del cercle més proper de l'expresident i al qual considera més moderat. L'objectiu d'aquest pla és evitar l'acord amb ERC i aconseguir que Convergència abandoni la via independentista.

Segons la gravació, l'encara director de l'Oficina Antifrau li proposa a Gordó, llavors conseller de Justícia, salvar Convergència a canvi de redirigir el partit cap a posicions més moderades. De Alfonso assegura que Gordó i ell són "al mateix bàndol". 

En la conversa, que segons el diari Publico es va gravar a l'octubre del 2014, De Alfonso assegura que a Gordó no li sembla malament la proposta ni tampoc a Unió democràtica.

De Alfonso també li explica al ministre Fernández Díaz que el seu pla té el suport d'alguns grans empresaris catalans, entre els quals cita Isidre Fainé, de la Caixa; Josep Lluís Bonet, de Freixenet i de la Cambra de Comerç d'Espanya; i José Manuel Lara, de Planeta i Atresmedia. 

Aquest pla per decapitar Artur Mas al capdavant de CDC i substitutir-lo per Germà Gordó té un objectiu clar, segons Daniel de Alfonso. És evitar que pactin amb Esquerra i guanyin les eleccions plebiscitàries i proclamin la independència.

El director de l'Oficina Antifrau li explica també al ministre de l'Interior que li ofereix a Germà Gordó intercedir perquè Mariano Rajoy dialogui i hi hagi consens entre governs.

Gordó: "Sempre he estat totalment lleial a Mas"

L'exconseller de Justícia ha respost en un comunicat les paraules de la conversa entre De Alfonso i Fernández Díaz i ha insistit que "mai" ha "participat en cap conxorxa, amb ningú, per tal de descavalcar" Artur Mas de la presidència de la Generalitat i que sempre li ha estat "totalment lleial". Gordó explica que, dins del govern de la Generalitat, ell tenia "encomanades les relacions" amb l'Oficina Antifrau, però que, "en tot moment", va informar Mas "del contingut de les reunions mantingudes". Gordó assegura que continuarà "mantenint" una "lleialtat absoluta a Catalunya, a les seves llibertats i a CDC".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut