El passeig de Sant Joan, a tocar del carrer Ausiàs Marc, acordonat per la policia després dels trets
El passeig de Sant Joan, a tocar del carrer Ausiàs Marc, acordonat per la policia després dels trets
Barcelona

Un guàrdia urbà dispara a un home que hauria intentat agredir-lo amb un ganivet a Barcelona

L'home, de 43 anys, ha intentat agredir un policia amb una navalla de grans dimensions i l'agent li ha disparat dos trets

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha disparat contra un home en ple passeig de Sant Joan. Segons la policia municipal, l'home ha intentat atacar amb un ganivet un agent, que li ha disparat dos trets.

Els fets han passat a les 18.35. La Guàrdia Urbana ha rebut l'avís de la presència d'un home amb una actitud agressiva en ple carrer. Quan els agents han arribat al lloc, l'home ha intentat agredir-los, segons la versió de la policia. Un dels policies ha disparat dos trets, un dels quals ha tocat l'home a l'abdomen, segons ha explicat el regidor de Seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle. Segons Batlle, l'home portava una "navalla de grans dimensions" i es tractaria d'una persona sense llar.

Aquest és el moment en què l'agent dispara a l'home.

Un altre vídeo, de més a prop, mostra com la policia intenta acorralar l'home i com finalment li acaba disparant.

 

Nombrosos efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos s'han desplaçat fins al lloc dels fets, com es pot veure en aquest vídeo a la xarxa.

 

Els fets han passat a l'altura del número 44 del passeig de Sant Joan, a tocar del carrer Ausiàs Marc, i han provocat corredisses dels vianants que eren a la zona.

Aquest és el ganivet que portava l'home ferit, segons la policia.

 

La víctima, de 43 anys, està ingressada estable a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Efectius del SEM l'han traslladada al centre hospitalari, on ha hagut de ser intervinguda.

La Fundació Arrels, que ha confirmat que es tracta d'una persona que viu al carrer, ha denunciat la violència que pateixen les persones sense llar i ha anunciat que seguiran el cas amb el seu equip jurídic.

 

També des del centre de defensa dels drets humans Irídia han qualificat els fets de "gravíssims" i han demanat que s'obri una investigació interna i judicial i que l'agent sigui apartat.També demanen explicacions sobre quina preparació reben els agents i quins protocols de reducció hi ha.


La investigació del cas l'han assumit els Mossos d'Esquadra. Segons ha explicat Batlle, la Unitat d'Afers Interns de la Guàrdia Urbana ha obert una investigació per aclarir els fets.

ARXIVAT A:
SeguretatGuàrdia Urbana
Anar al contingut