Barcelona

Fèlix Millet confessa en una carta al jutge haver-se quedat 3,3 milions d'euros del Palau de la Música

L'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, confessa que és el responsable de les irregularitats econòmiques que es van destapar a finals de juliol. Ahir Millet va entregar una carta als jutjats de Barcelona en què reconeix importants irregularitats que podrien haver arribat als 3,3 milions d'euros, per al seu benefici i el del seu soci, Jordi Muntull. Però no només això. L'expresident del Palau diu que vol restituir aquests diners, i ahir mateix també va dipositar 1,8 milions d'euros al jutjat. Fèlix Millet ha decidit confessar seguint el consell dels seus advocats. Diu que vol col·laborar amb la justícia, i per això ha presentat una llista de tot el seu patrimoni, valorat en 12 milions d'euros.

Actualitzat
L'expresident de la Fundació Orfeó-Palau de la Música Catalana, Fèlix Millet, s'ha sincerat i ha admès haver comès importants "irregularitats" en la seva gestió al capdavant de la institució i haver desviat, en benefici propi, més de 3,3 milions d'euros

Fèlix Millet va portar una carta als jutjats de Barcelona -que "La Vanguardia" publica íntegrament- on ho confessa tot. Fins i tot sembla que Millet ja ha tornat 1,8 milions d'euros, 200.000 dels quals corresponen al seu soci Jordi Muntull, i ha presentat també una llista de tot el seu patrimoni, valorat en més de 12 milions d'euros.

Les irregularitats confessades


Millet manifesta a la carta que ha fet arribar als jutjats el seu penediment i la seva voluntat de col·laborar amb la justícia. Explica que els diners que va desviar els va destinar a pagar reformes a dues cases seves a Barcelona i a l'Ametlla del Vallès per 1,3 milions d'euros i que les va pagar el Palau.

Fèlix Millet també reconeix que el Palau de la Música, a través de la seva agència habitual, va pagar els viatges d'oci que ell i Muntull van fer amb les seves famílies a les illes Maldives i a Dubai i que ha xifrat en uns 500.000 euros.

En la confessió, Millet també explica que el Palau va comprar un edifici de la seva propietat i de Muntull. Els dos directius el van adquirir el 2005, just abans que comencés la requalificació urbanística de l'entorn de la institució, per 1,5 milions d'euros. El juliol passat el van revendre al Palau per 3 milions, el doble del que havien pagat per comprar-lo. 

Dos mesos després de l'escorcoll

La confessió de l'expresident de la Fundació Orfeó-Palau de la Música es produeix gairebé dos mesos després que es fes un registre policial a la institució per presumptes irregularitats en la gestió. Va ser el 23 de juliol. L'endemà, la directiva del Palau va demanar explicacions a Millet i, tres dies després, va dimitir.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut