El nou rei de Malàisia, el sultà Ibrahim Iskandar (Reuters/Hasnoor Hussain)

Fan dels Picapedra i de Marvel: L'excèntric nou rei de Malàisia sense pèls a la llengua

Ibrahim Iskandar és un dels sobirans més rics del planeta i és cèlebre per les seves aficions luxoses i estrafolàries

RedaccióActualitzat

Malàisia és l'únic país del món amb un sistema monàrquic constitucional rotatiu. Una peculiaritat que fa que els reis canviïn cada cinc anys i que, des de la setmana passada, ha dut al tron un nou cap d'estat no menys singular: El sultà de Johor, Ibrahim Iskandar.

Té 65 anys i exercirà el càrrec fins a l'any 2029. Hi arriba quatre dècades després que ho fes el seu pare, el sultà Mahmud Iskandar.

El nou monarca és un dels sobirans més rics del planeta, amb una fortuna personal que, segons Forbes, supera els 750 milions d'euros, però és conegut per les seves excentricitats.


Una vida de luxe

Al seu compte d'Instagram, on acumula gairebé un milió de seguidors, és habitual veure'l fent ostentació de la seva vida sumptuosa i conduint algun dels seus cotxes de luxe o motos de gran cilindrada

 

Entre la seva col·lecció de 300 cotxes d'alta gamma, hi destaca un Mercedes Benz que Adolf Hitler va regalar al seu besavi el 1936.

També té una flota de jets privats, entre els quals un Boeing 737 blau i daurat amb el qual va volar a Kuala Lumpur per a la seva proclamació, amb uniforme militar i sabre d'or, ja que també encapçala les forces armades.


Un palau inspirat en Els Picapedra

Però si hi ha una propietat que destaca entre les possessions d'Iskandar és el seu palau inspirat en Els Picapedra, els seus dibuixos animats preferits de la infància.

Segons el diari The Straits Times, l'edifici té dues plantes, 15 habitacions i dues suites presidencials.

A més, té una biblioteca privada amb més de 60.000 còmics originals de Marvel i un museu dedicat a la sèrie, que assegura que li porta "molts bons records".

Sense pèls a la llengua

Iskandar també és conegut per no tenir pèls a la llengua. Tot i que tradicionalment els reis malais tenen un rol merament protocol·lari, ja ha avançat que no pensa "malgastar" el temps sent "una marioneta".

Ha promès que se centrarà a "lluitar contra la corrupció" i que vol "reforçar la unitat nacional". Una incursió en el terreny polític que els analistes auguren que pot provocar friccions amb el govern i el Parlament.

En el pla econòmic, pretén reactivar el projecte d'un tren d'alta velocitat entre Kuala Lumpur i Singapur. Un objectiu pel qual comptarà amb els seus contactes d'alt nivell a les altes esferes singapureses i amb empresaris xinesos.


Interessos comercials en diversos sectors

I és que, com que les lleis de l'estat de Johor no prohibeixen a la reialesa involucrar-se en activitats empresarials, Iskandar, que fins ara n'ha estat el sultà, té interessos comercials en l'explotació minera, la producció d'oli de palma o els equips de futbol, entre d'altres.

A més, el sultanat de Johor, el segon més poblat del país, és l'únic autoritzat a mantenir el seu propi exèrcit privat.

Amb tot, el nou rei gaudeix d'una alta popularitat entre la població gràcies a la seva moderació religiosa i haver-se mostrat en contra del conservadorisme i la discriminació social.


Com funciona el sistema monàrquic de Malàisia

A Malàisia, els reis ho són per un període no prorrogable de cinc anys, i són elegits en una votació en la qual participen els nou sultans del país.

Aquests governants, d'ètnia malaia, lideren de manera vitalícia la seva regió i el seu llinatge es remunta als sultanats del segle XV.

El país l'integren, a més d'aquests nou territoris, quatre més amb governadors al capdavant, sense influència en qüestions dinàstiques.

ARXIVAT A:
TelevisióMonarquiaCòmic
Anar al contingut