Una mare penja uns globus amb els colors de la bandera de Palestina abans de la lectura del manifest de l'associació de famílies d'alumnes…
Una mare penja uns globus amb els colors de la bandera de Palestina abans de la lectura del manifest de l'associació de famílies d'alumnes (AFA) Miralletes de Barcelona davant l'escola per demanar que s'aturi el "genocidi" contra el poble palestí.

Famílies i alumnes demanen davant les escoles aturar el "genocidi" contra el poble palestí i fer boicot a Israel

ACN Barcelona - "Dol molt aquest silenci internacional", expressa una de les mares, embolcallada amb el mocador palestí, que ha participat en la lectura del manifest davant l'escola Miralletes de Barcelona. L'associació de famílies d'alumnes (AFA) d'aquest centre, com a part de la federació aFFaC, s'ha sumat a les concentracions convocades davant les escoles per manifestar el rebuig a la guerra d'Israel i reclamar que s'aturi el "genocidi" contra el poble palestí. També demanen suspendre les relacions, agermanaments i cooperació amb Israel per fer boicot "com a forma de lluita no violenta". Pràcticament tots els sindicats d'educació; sindicats d'estudiants i l'aFFaC han promogut aquesta acció en el marc d'un manifest que fa una crida per a la pau.

La pràctica majoria dels sindicats d'educació -USTEC-STESs-IAC, CCOO, Intersindical, COS, CGT, UGT, AEP i CNT-; les Associacions federades de famílies d'alumnes de Catalunya (aFFaC); el Sindicat d'Estudiants i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han signat aquesta setmana un manifest per demanar aturar el "genocidi" a Palestina, instar els docents a treballar a l'aula per a la pau i la convivència i donar eines per "aprofundir i entendre" el que està passant.

En el marc de la iniciativa, la comunitat educativa representada per aquestes organitzacions va presentar el manifest aquest dimecres, els estudiants es van mobilitzar en una manifestació dijous i les associacions de famílies s'hi han adherit amb una lectura aquest divendres a la tarda, a la sortida de l'escola. 

Davant l'escola Miralletes, infants, mares i pares s'han congregat per condemnar la guerra d'Israel, amb globus dels colors de la bandera palestina i pancartes en què demanaven l'alto al foc. En el manifest, reclamen la retirada de les tropes de Gaza i el final del setge sobre la població palestina. També, que es respectin els drets humans i l'entrada urgent de material sanitari i humanitari a la Franja de Gaza.

"No entenc per què ningú fa res, ningú ajuda Gaza", ha plorat la Louran, una alumna de segon d'ESO. "A què esteu esperant? Estan morint nens i bebès; estan bombardejant hospitals", ha exclamat aquesta nena de 13 anys, amb orígens palestins. La Lusinda, d'11 anys, i la Hafsa, de 12, han explicat que els ha agradat que les famílies dels companys s'hagin reunit aquest divendres en la lectura del manifest i han expressat molta tristesa i pena per la situació en què es troba la població palestina.

Anar al contingut