Familiars molestos amb el nou protocol a les residències: "Juguem a la ruleta russa"

En cas de contacte estret d'un positiu, la gent gran de les residències, tot i estar vacunada, no pot fer sortides ni rebre visites. En canvi, els treballadors poden continuar treballant, estiguin o no vacunats

Actualitzat

A les residències de gent gran hi ha familiars molestos amb el nou protocol de Salut. La nova norma, que va entrar en vigor dimarts, obliga a confinar persones grans vacunades, però permet treballar a professionals no vacunats, encara que hagin estat contactes de positius.

I és que en cas de contacte estret d'un positiu, els residents, tot i estar vacunats, no poden fer sortides ni rebre visites. En canvi, el nou protocol permet als treballadors que hagin estat contacte estret continuar treballant, estiguin o no vacunats. L'única condició és que les proves PCR vagin sortint negatives.  

Les famílies denuncien que són mesures tramposes, perquè no suposen un relaxament per als residents, i demanen la contractació de més personal.

María José Carcelén és presidenta de la Coordinadora 5+1 de Familiars de Residències de Gent Gran: "El que de veritat té risc de contagiar residents, que és el treballador, que és qui els banya, els aixeca, els dona el menjar, i és qui hi té el contacte estret, el deixem treballar. Juguem a la ruleta russa. A les altres persones, que pràcticament no interactuen entre elles, les confinem 14 dies. Quin criteri és aquest? És absurd."

María José Carcelén demana que es vacunin tots els professionals de les residències (CCMA)

Més personal i menys rotació

Creuen que cal un replantejament de les mesures, que passa, també, per contractar més personal.

"Estem en una pandèmia que no marxarà. Hem de fer mesures reals: que hi hagi prou personal per poder fer sectorització, que els treballadors no vagin amunt i avall, que es respectin les bombolles de convivència. No es respecten perquè no hi ha prou personal. Això i que tots els treballadors es vacunin", diu Carcelén.

La Coordinadora Residències 5+1 presentarà una nova denúncia a la Fiscalia contra aquest nou pla aprovat pel Departament de Salut i el de Drets Socials aquesta setmana.

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut