Nens de Somàlia mengen d'un bol d'arròs (Reuters)
Nens de Somàlia mengen d'un bol d'arròs (Reuters)
Nova York

Fam al món: la pitjor crisi humanitària des del final de la Segona Guerra Mundial

Hi ha 20 milions de persones en risc de morir de fam i inanició en països en conflicte com el Iemen, el Sudan del Sud, Somàlia i Kènia

RedaccióActualitzat

Crida desesperada de les Nacions Unides per aturar la crisi humanitària més gran dels últims 70 anys. L'ONU adverteix que el món viu la pitjor crisi humanitària des del 1945.

El responsable d'Afers Humanitaris de l'ONU, Stephen O'Brien, ha advertit davant del Consell de Seguretat que hi ha 20 milions de persones en risc de morir d'inanició en països en conflicte.

"Estem en un moment crític de la història. Des de principis d'any ens estem enfrontant a la major crisi humanitària des de la creació de les Nacions Unides"

Els quatre països més afectats són el Iemen, el Sudan del Sud, Somàlia i Nigèria. Fa una setmana, Somàlia va denunciar la mort per fam de 110 persones.

"Sense un esforç global col·lectiu i coordinat, la gent simplement morirà de fam"

L'ONU només utilitza el terme fam quan es reuneixen en una zona certs nivells de mortalitat, desnutrició i fam, situacions extremes i molt poc habituals, amb tot just una desena de casos en les últimes tres dècades.

Calen 4.400 milions

O'Brien ha reclamat una ajuda internacional de 4.400 milions de dòlars abans del juliol per evitar una catàstrofe.

"Per ser precisos necessitem 4.400 milions de dòlars per a juliol i aquest és un cost detallat, no una xifra per negociar"

Anar al contingut