Barcelona

Experts en tabaquisme recomanen l'increment dels impostos sobre el tabac

En una reunió a Barcelona, auspiciada pel Departament de Salut de la Generalitat, 140 experts en programes de control del tabac han analitzat la situació del tabaquisme a Espanya i han conclòs que una de les mesures més urgents que ha d'adoptar el govern espanyol és elevar els impostos del tabac per reduir-ne el consum i millorar la salut pública.

Actualitzat

La recomanació d'aquests experts en salut pública és que els esforços de l'administració espanyola se centrin a partir d'ara en sis polítiques: vigilància de la normativa vigent, protegir encara més a la població del fum del tabac aliè, oferir ajuda per deixar de fumar, fer complir les prohibicions sobre publicitat, promoció i patrocini i, la més urgent, elevar els impostos sobre el tabac.

Els experts han posat l'accent en aquest punt, ja que consideren que el preu del tabac continua sent barat a Espanya, especialment en productes com la picadura i els cigars petits. Una altra de les mesures que cal revisar és la situació dels petits locals de restauració i hostaleria, que ara mateix titllen de molt insatisfactòria. També han detectat formes subtils de promoció del tabac en el cinema, la televisió i els mitjans de comunicació.

La reunió ha estat organitzada per la Societat Espanyola d'Especialistes en Tabaquisme i el Comitè Nacional de Prevenció del Tabaquisme i hi han participat també experts internacionals.

Anar al contingut