L'exconseller de Relacions Exteriors Alfred Bosch i la seva mà dreta, Carles Garcias
L'exconseller de Relacions Exteriors Alfred Bosch i la seva mà dreta, Carles Garcias

Expedientat Alfred Bosch per la gestió del cas d'assetjament sexual del seu cap de gabinet

Un any després que es destapés el cas, el govern obre expedient a l'exconseller d'Exteriors

Actualitzat

El govern obre expedient sancionador a l'exconseller d'Acció Exterior Alfred Bosch, d'ERC, pel cas d'assetjament sexual a treballadores de la conselleria per part del seu excap de gabinet, Carles Garcias.

Amb aquest expedient obert, Bosch podrà declarar com a testimoni i explicar la seva versió dels fets en una instrucció interna de Funció Pública. La decisió d'expedientar Bosch es produeix a partir d'un tercer informe encarregat pel govern als serveis jurídics de Presidència.

El cas va esclatar fa gairebé un any, quan Esquerra va cessar Garcias per presumpte assetjament sexual a les treballadores del Departament d'Exteriors i Bosch, que no va activar el protocol contra l'assetjament, va acabar dimitint. 

L'obertura d'aquest expedient a l'exconseller arriba després de tres informes diferents sobre el cas. Un primer de Funció Pública del mes d'agost que recomanava sancionar Bosch, un segon del comitè d'ètica que va apostar pel contrari i, finalment, aquest tercer a partir del qual el govern ha decidit obrir-li expedient.

En la roda de premsa porterior al Consell Executiu, la portaveu, Meritxell Budó, ha explicat que ara l'expedient haurà de seguir la instrucció i "serà la instructora del procediment qui haurà de dirimir l'existència o no d'alguna responsabilitat per part de l'exconseller per no haver activat el protocol".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Bosch ha assegurat que l'expedient li permetrà defensar la seva innocència i que hauria preferit poder haver-ho fet abans.  

"Ja era hora. Al cap d'un any, amb els procediments oberts per la Generalitat se m'ofereix la possibilitat de declarar i de defensar-me. Fins ara no ho havia pogut fer."


Bosch insisteix que no va tenir coneixement de cap fet denunciable per part del seu excap de gabinet i que, per tant, no se'l pot acusar d'encobriment.

ARXIVAT A:
Alfred BoschERCAssetjament sexual
Anar al contingut