Ciutadella del barri històric de Palmira
Ciutadella del barri històric de Palmira
Damasc

Execució massiva de civils a mans d'Estat Islàmic a la ciutat síria de Palmira

Segons la televisió oficial siriana, els milicians del califat han comès una important massacre i han mort unes quatre-centes persones, entre elles dones i nens

Actualitzat

La bandera negra d'Estat Islàmic oneja sobre la ciutadella del barri històric de la ciutat siriana de Palmira.

El règim sirià denuncia una execució massiva de civils a mans d'Estat Islàmic a la ciutat de Palmira, que va caure en poder dels jihadistes fa quatre dies.

Segons la televisió oficial siriana, els milicians del califat han comès una important massacre. Han mort unes quatre-centes persones, entre elles dones i nens, des que van prendre la ciutat, una xifra impossible de verificar per cap font independent. Els cossos, però, s'amunteguen als carrers.

La caiguda de Palmira, on viuen unes 50.000 persones, ha impactat la comunitat internacional, perquè en aquesta localitat s'hi conserva una de les joies arqueològiques de l'antiguitat, un jaciment catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

En pocs dies, els jihadistes d'Estat Islàmic han fet un avanç alarmant tant a Síria com a l'Iraq, on han conquerit la ciutat de Ramadi. En les últimes hores han consolidat el control del passadís entre els dos territoris amb la captura del pas fronterer d'Al-Walid, entre Iraq i Síria.

Anar al contingut