Estudiants de disseny creen moda per a cossos diversos: "Tots volem sentir-nos guapos"

Una iniciativa busca promoure el talent jove i alhora implicar-los a buscar solucions per fer una moda més inclusiva i sostenible

Ibana Piñero Capafons

Heu pensat mai com cordar-vos els sostenidors si us trenqueu un braç? O que les butxaques de darrere dels pantalons poden causar llagues a una persona que vagi en cadira de rodes?

Són preguntes que els dissenyadors de moda no s'acostumen a fer, però que fan el dia a dia més difícil a les persones que tenen la mobilitat reduïda.

També es troben amb dificultats per vestir-se les persones amb discapacitats sensorials o amb un cos no normatiu. Sovint acaben havent de limitar-se a peces de roba molt senzilles, "casual" i que no segueixen les tendències.

Per trencar amb aquestes inèrcies, aquest cap de setmana s'ha celebrat la marató Sustainable Challenge al Disseny Hub Barcelona. Una iniciativa impulsada amb l'Ajuntament de Barcelona per promoure el talent jove i alhora implicar-los a buscar solucions per fer una moda més inclusiva i sostenible.

Una trentena d'estudiants han dissenyat roba tenint en compte la diversitat de cossos
Una trentena d'estudiants han dissenyat roba tenint en compte la diversitat de cossos (CCMA)

Una trentena d'estudiants d'escoles de moda s'han enfrontat al repte de dissenyar roba que s'adapti a tots els tipus de cossos i no al revés.

Com explica la comissària del Sustainable Challenge 2022, Marina Vergés: "A tots ens agrada vestir-nos i sentir-nos guapos i això ens apuja l'autoestima."

ARXIVAT A:
Moda
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut