Estrenar quadre cada mes: la biblioteca de Palafrugell presta obres d'art als usuaris

Més de 150 obres d'artistes locals o amb vinculació amb el municipi formen part de la iniciativa, que s'emmarca en el projecte "EmocionART-se"

La biblioteca de Palafrugell, al Baix Empordà, posa en marxa un servei de préstec d'obres d'art perquè els seus usuaris se les emportin i puguin gaudir-ne durant un mes.

La iniciativa s'emmarca en el projecte "EmocionART-se" i busca que els usuaris de la biblioteca s'enamorin no només dels llibres sinó també de l'art.

La biblioteca ofereix la possibilitat d'emportar-se en préstec durant 30 dies alguna de les 150 obres d'artistes locals o amb vinculació amb Palafrugell que hi ha al catàleg i que aquests dies s'exposen a l'equipament. 

Totes les obres disponibles es poden consultar al web del fons Arteca, que ja fa anys que promou el servei de préstec d'obres d'artistes com Bruna Valls, Rodolfo Candelaria o Tano Pisano. 

El catàleg de préstec inclou més de 150 d'obres d'artistes locals o amb vinculació amb Palafrugell (3Cat)

"És una manera de tenir art a casa"

Precisament, una aquarel·la sobre paper de Pisano on apareixen dues gambes de color vermell és l'obra que ha decidit endur-se a casa una de les usuàries de la biblioteca, Natàlia Cama.

"M'agrada anar canviant la decoració de casa i, de tant en tant, vinc a buscar un quadre, el poso i el gaudeixo. Després el torno i en vinc a buscar un altre. És una bona manera de tenir art a casa."

L'art no sempre està a l'abast de tothom, i per això el sistema de préstec exigeix tan sols un parell de requisits: ser major d'edat i disposar del carnet del sistema de lectura pública de Catalunya.

N'ha parlat a TV3 la regidora de Cultura de Palafrugell, Laura Millán.

"Busquem fer que l'art sigui democràtic. No tothom pot accedir a obres d'art com les que té el catàleg, moltes de gran valor."

El període de préstec inicial es pot prorrogar durant 30 dies més. A banda de posar l'art a disposició de la ciutadania, la iniciativa també permet acostar els artistes a les veïnes i veïns.

 

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut