Arenys de Munt

Estelània, la fira itinerant de l'estelada

A Arenys de Munt, el bressol de les consultes sobiranistes, ha fet el primer pas Estelània, la fira amb tota mena de productes al voltant de la bandera estelada. Una icona que ven molt.

RedaccióActualitzat
A Arenys de Munt, el bressol de les consultes sobiranistes, ha fet el primer pas Estelània, la fira amb tota mena de productes al voltant de l'emblema de l'independentisme, la bandera estelada. La intenció és que la fira recorri, de manera itinerant, per tot el país.

Més enllà del contingut polític de la fira, que en té, també té un vessant decididament mercantil. L'estelada s'ha convertit en una marca que ven, i en alguns casos ven molt.

L'alcalde d'Arenys de Munt i impulsor de les famoses consultes, Josep Manel Ximenis (CUP) defineix l'Estelània com "un espai comercial i popular de reivindicació nacional". Ximenis, ha inaugurat la fira aquest dissabte al migdia comparant el procés d'independència amb el viatge d'un tren: "Les oportunitats són com els trens que arriben a les estacions, i la nostra es va presentar el tretze de setembre del 2009 i tot el país hi va pujar", en referència a la primera consulta independentista que es va organitzar al municipi.

La iniciativa de la fira independentista l'Estelània té caràcter itinerant i la primera parada s'ha fet al municipi que també va liderar l'inici de les consultes independentistes arreu del país. Desenes de parades amb productes independentistes, des de complements clàssics com polseres, penjolls o samarretes, fins a productes més singulars com corbates, cascos de moto o packs per fer el "gintònic català" han atret l'atenció dels visitats.

Aquell fet és considerat un dels principals punts de partida del procés independentista i, segons Ximenis, en el moment actual "el tren s'està empenyent perquè agafi velocitat" i ja veu "molt a prop" la parada final. També en aquest sentit s'ha expressat el periodista Vicent Partal, que ha aprofitat la fira per presentar el seu llibre "A un pam de la independència".

Ha estat una de les moltes presentacions i activitats que s'ha desenvolupat al llarg d'una jornada festiva i reivindicativa. Destaca la presència de la productora de cinema Isona Passola i també l'acte previst per aquest dissabte al vespre, una encesa d'espelmes de colors per configurar una gran estelada de llum. Al llarg de la jornada, els visitants han pogut apadrinar les diferents espelmes que es faran servir.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut