L'Arc de Triomf de Palmira ha deixat d'existir perquè els jihadistes l'han destruït
L'Arc de Triomf de Palmira ha deixat d'existir perquè els jihadistes l'han destruït
Palmira

Estat Islàmic destrueix l'Arc del Triomf de Palmira

El director general d'Antiguitats i Museus de Síria alerta que Palmira podria desaparèixer d'aquí a tres o quatre mesos si Estat Islàmic la continua destruint

RedaccióActualitzat

Militants d'Estat Islàmic han destruït una altra joia arquitectònica de Palmira, segons ha informat el cap de les antiguitats de Síria. Es tracta de l'Arc del Triomf, que datava de l'època romana i era considerat una de les icones d'aquesta ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Setmanes enrere, els jihadistes ja van fer malbé altres parts de la ciutat, com les restes de dos dels temples més coneguts -els de Bel i Baal-, destruïts amb explosius.

El responsable d'antiguitats ha lamentat el que qualifica de destrucció metòdica de la ciutat i ha insistit a fer una crida a la comunitat internacional perquè salvi Palmira, que va caure en mans d'Estat Islàmic el maig passat.

Estat Islàmic considera sacrílegs aquests edificis i ha omplert d'explosius tot el conjunt. A Palmira hi ha una columnata de més d'un quilòmetre, un temple funerari també grecoromà, un amfiteatre i un temple dedicat a Nabu i Apol·lo.

Després d'aquest nou atac, el director general d'Antiguitats i Museus a Síria, Maamun Abdelkarim, ha alertat que si Estat Islàmic continua la seva destrucció, el patrimoni arqueològic de Palmira podria desaparèixer en tres o quatre mesos. En aquest sentit, Abdelkarim fa una crida a la comunitat internacional: "Això és una batalla cultural, no política; necessitem ajuda de la comunitat internacional".

Anar al contingut