Esperanza Aguirre, presidenta de la comunitat de Madrid
Esperanza Aguirre reclama la tornada al batxillerat clàssic. (Foto: Europa Press)
Madrid

Esperanza Aguirre reclama la tornada al batxillerat clàssic dels anys 60

Esperanza Aguirre diu que vol restablir el batxillerat clàssic, que, segons ella, representa la columna vertebral de la cultura europea.

RedaccióActualitzat
La presidenta de la comunitat autònoma de Madrid, Esperanza Aguirre, demana restaurar el batxillerat clàssic a l'estat espanyol. La presidenta assegura que les polítiques del "fals igualitarisme" han derivat en un sistema d'ensenyament allunyat de l'esperit del batxillerat "humanístic i clàssic nascut a l'Alemanya de Bismarck i que més endavant van copiar tots els països europeus".

Segons la presidenta madrilenya, "aquell batxillerat va servir per crear unes generacions d'europeus que compartien una cultura, uns coneixements i uns valors". Així mateix, assegura que "aquest batxillerat és a la base del progrés científic, intel·lectual i cultural de l'Europa dels últims 150 anys" i que "es va començar a perdre als anys 60, quan alguns polítics van començar a confondre igualtat d'oportunitats amb igualitarisme en els resultats acadèmics".

Aguirre continua apuntant que "no tothom està capacitat per afrontar un batxillerat d'aquestes característiques" però que amb l'actual sistema "molts alumnes estan perdent el temps a les aules quan podrien aprofitar per enriquir-se culturalment i intel·lectualment". És per això que demana tornar a aquest sistema del qual, afirma, no fa falta canviar cap llei educativa.
Anar al contingut