Barcelona

Esperanza Aguirre proposa que l'Estat talli el finançament a la Generalitat

En un dinar col·loqui al Círculo Ecuestre, la portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid ha apostat perquè PP i C's s'uneixin en un "gran partit" de centredreta

Actualitzat

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha proposat aquest dimecres que l'Estat deixi de finançar la Generalitat i que sigui la delegació del govern espanyol l'encarregada de gestionar els recursos estatals a Catalunya. Durant un dinar col·loqui al Círculo Ecuestre en què ha presentat el seu llibre "Yo no me callo", Aguirre ha apostat perquè la delegació del govern transfereixi els pagaments corrents als funcionaris en àmbits com la sanitat, l'educació o els serveis socials.

"El que faria és que els diners per pagar a metges, infermeres, farmàcies, funcionaris, professors i tot allò que ha de pagar la Generalitat, aquests diners es posessin a la delegació del govern, perquè tothom sabés que la Generalitat el que té és un deute de 70.000 milions euros."

Aguirre ha afirmat que el govern català "diu que 'Espanya ens roba', però el que fa contínuament el govern d'Espanya és donar fons a la Generalitat, que, a més, resulta que també té sis cadenes de televisió i obre ambaixades per països del món amb aquests diners".

Un "gran partit" format per PP i C's

Durant el dinar col·loqui, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid també ha apostat perquè el Partit Popular i Ciutadans formin un "gran partit" de centredreta espanyol. Aguirre considera que populars i C's tenen "la mateixa arrel" i tant els uns com els altres són "liberals i conservadors". D'aquesta manera, creu que es podria aconseguir que tornessin al PP "totes les personalitats que n'han marxat, com María San Gil o José Antonio Ortega Lara".

"A la llarga, aquells que creiem fonamentalment en els principis de llibertat, propietat, vida, estat de dret, imperi de la llei, esforç i mèrit, acabarem estant junts en un únic partit."

Aguirre ha elogiat la trajectòria del líder de Ciutadans, Albert Rivera, a qui ha dit que admira per defensar des de Catalunya "Espanya com una nació de ciutadans lliures i iguals".

Missatge a Rajoy

Esperanza Aguirre també ha alertat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que la seva investidura no soluciona el problema de governabilitat.

"Una cosa és ser la força més votada i una altra aconseguir una majoria suficient per dur a terme una majoria de govern."

La cap de l'oposició a l'Ajuntament de Madrid ha desitjat èxit amb la recuperació econòmica a Rajoy i s'ha mostrat convençuda que sabrà aconseguir "el consens de les forces constitucionalistes per impulsar reformes" i transformar la crisi en oportunitat. Al recentment reelegit president també li ha demanat que inclogui empresaris catalans en el govern, ja sigui com a ministres o bé com a secretaris d'estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut