Europa s'enfronta també a la pitjor onada d'incendis de la seva història
Europa s'enfronta a la pitjor onada d'incendis de la seva història

Espanya és el país de la Unió Europea amb més hectàrees forestals cremades aquest any

La calor extrema i la sequera han fet que aquest 2022 sigui el pitjor a Catalunya en incendis forestals des del 2012

Les temperatures extremes, la sequera i una mala gestió dels boscos ja han convertit el 2022 en el pitjor any d'incendis forestals de l'última dècada a Catalunya. Ja se n'han declarat més de 520, segons les dades fins al 10 d'agost d'Agents Rurals.

Aquesta xifra no s'assolia des de l'any 2012, quan els dos incendis forestals a Portbou i la Jonquera van elevar el nombre anual d'hectàrees cremades per sobre de les 17.000.

Al conjunt de la Unió Europea també s'han disparat els incendis. Quan encara som a la meitat de la temporada, aquest any ja s'han cremat 684.063 hectàrees forestals als països de la UE, un rècord absolut des del 2006, quan van començar els registres.

Espanya lidera la classificació per països amb 265.467 hectàrees devastades pel foc, segons les dades que recull el Sistema Europeu d'Informació sobre Incendis Forestals (EFFIS). És la xifra més alta en l'última dècada.

El mateix passa amb el nombre d'incendis declarats, que aquest dilluns 15 d'agost ha arribat als 390. Pots veure'n l'evolució en aquesta gràfica:

Per darrere d'Espanya, se situen Romania, amb 150.528 hectàrees cremades, i Portugal, amb 76.170. França, on hi ha hagut incendis importants els últims dies, en comptabilitza 61.905, molt per sobre de la mitjana anual registrada des del 2006, que és de 9.825 hectàrees. A Itàlia, en canvi, són prop de 42.000, per sota de la mitjana dels últims 15 anys.

En aquest mapa, pots consultar la superfície cremada a tots els països de la Unió Europea:


Focs més enllà del Mediterrani

L'EFFIS destaca que aquest any no només hi ha incendis greus als països del Mediterrani, sinó també en països habitualment menys afectats, més cap al nord, com Eslovènia, on s'ha informat dels pitjors incendis en generacions.

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut