Lazkao

Esclata una bomba d'ETA a la seu del Partit Socialista d'Euskadi a Lazkao

Una bomba ha esclatat poc després de les tres d'aquesta matinada a la seu del Partit Socialista d'Euskadi a la localitat guipuscoana de Lazkao. L'explosió no ha causat víctimes, però sí importants danys materials. L'Ertzaintza havia acordonat la zona després que un comunicant en nom d'ETA ha trucat al servei d'ajuda en carretera, el DYA, per alertar de la col·locació d'una bomba. El Departament d'Interior basc ha confirmat que l'artefacte estava format per entre 5 i 10 quilos d'explosius. Els agents de la policia basca han començat aquest matí a recollir proves i a avaluar els danys que hi ha hagut a la seu del PSE i als habitatges del costat.

Actualitzat
ETA ha volgut tornar a ser protagonista d'una campanya electoral. Aquesta matinada, un artefacte explosiu, que contenia entre cinc i deu quilos d'explosiu, ha causat danys importants a la seu del Partit Socialista d'Euskadi de Lazkao, a Guipúscoa. No hi ha hagut ferits, perquè s'ha pogut evacuar la zona a temps, però sí que hi ha hagut importants danys materials.

Un comunicat que parlava en nom d'ETA ha trucat a la DYA de Sant Sebastià a la una de la matinada per alertar que l'artefacte explotaria a les dues. Poc abans de l'avís, una patrulla de l'Ertzaintza ja havia detectat la presència d'una motxilla sospitosa davant de la porta de la Casa del Poble. De seguida van acordonar la zona, es va desallotjar un bar i es va advertir els veïns. Després del primer avís a la DYA, la mateixa persona que havia trucat en nom d'ETA va rectificar i va dir que la bomba esclataria a les tres de la matinada. I així ha estat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut