La ciutat de Roma, submergida sota tones d'escombraries (EFE/Antonello Nusca)

"És un fàstic": tones d'escombraries i fortes pudors omplen els carrers de Roma

Els camions de recollida avariats, la falta de personal i les absències en època de vacances són els principals problemes que provoquen les tones d'escombraries a la ciutat

Actualitzat

La brutícia és un problema endèmic a la ciutat eterna. Des de fa uns dies, tones d'escombraries i fortes pudors omplen els carrers de Roma en plena onada de calor.

La capital italiana ha viscut situacions semblants, però ara s'hi suma l'alt nombre de camions de recollida avariats, la falta de personal de neteja i les absències normals en època de vacances.

És un problema que continua sense resoldre's. I ara, coincidint amb els mesos més calorosos de l'any, l'emergència és més gran. De fet, han passat per l'Ajuntament diferents colors polítics, però cap ha estat capaç de solucionar-ho.

La nova decisió de l'actual alcalde, Roberto Gualtieri, ha estat cessar el responsable de l'AMA, l'empresa municipal que gestiona la recollida, el tractament i l'eliminació dels residus.


Falta de camions i de personal

Són diversos els factors que afecten la recollida d'escombraries a la ciutat, però el principal és la falta de camions. L'AMA té pocs tallers interns i efectius amb equips limitats per solucionar problemes complexos. El que fa per tirar endavant és subcontractar empreses externes, cosa que alenteix encara més un procés que sembla no tenir fi a la ciutat.

A tot això s'hi ha de sumar que l'edat dels camions, segons mitjans italians, volta els 13 anys, fet que comporta més avaries als vehicles.

Camió d'escombraries recollint residus a Roma (EFE)

El nombre de treballadors ha augmentat els últims anys, però continua sent insuficient. Els problemes a la ciutat s'acostumen a resoldre amb hores extres per poder cobrir tots els torns.

I tot es complica els mesos de juliol i d'agost, en què les vacances dels treballadors fan encara més difícil la recollida d'escombraries.

5.000 tones al dia

No es veu la llum al final del túnel. Un altre trencaclosques és l'eliminació dels residus. Roma genera 5.000 tones d'escombraries al dia, però no té un abocador en condicions per a l'eliminació completa d'aquestes restes.

Totes les administracions s'esforcen per posar en marxa un pla acurat que permeti la solució definitiva, però, de moment, cap partit polític ha endevinat la tecla.

"És un fàstic", declaren els ciutadans romans davant d'una situació que es repeteix massa sovint.

Muntanyes d'escombraries a Roma en ple estiu (EFE)

Onada de calor

Les altes temperatures també fan acte de presència a la ciutat romana, coincidint de ple amb uns dies en què els turistes són els protagonistes pels carrers, les places i els edificis d'una ciutat històrica.

Però el principal reclam en hores punta sovint són les fonts i molts d'aquests turistes aprofiten per refrescar-se a la Fontana di Trevi o a la font de la Piazza di Spagna.

La gent es refresca en una font a la Piazza di Spagna de Roma (EFE/Fabio Frustaci)
La Fontana di Trevi de Roma, epicentre turístic i punt on la gent també es refresca per la calor (EFE/Fabio Frustaci)

 

 

ARXIVAT A:
TurismeItàlia
Anar al contingut