Imatge d'una vespa asiàtica
La vespa asiàtica podria amenaçar la població d'abelles de la Catalunya Nord
Canejan

Es troba a l'Aran una vespa invasora capaç d'eliminar 90.000 abelles en tan sols 3 dies

La vespa asiàtica envaeix els ruscos sense que la resta d'abelles se n'adonin. Es creu que l'espècie hauria arribat a l'Aran per França seguint el riu Garona.

RedaccióActualitzat
La vespa asiàtica o velutina ha començat a envair alguns ruscos de l'àrea geogràfica del Baix Aran. Diversos tècnics del Departament de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han trobat tres abellers amb aquesta espècie invasora a prop de la població de Canejan.

La vespa asiàtica pot exterminar en tan sols tres dies ruscos habitats per 90.000 abelles autòctones que produeixen mel. José Cau, un productor de mel aranesa, explica que les vespes ataquen les abelles sense que les altres se n'adonin i salten d'un quadre a un altre en molt poc temps.

Carlos Lastera, l'alcalde de Canejan, ha explicat que les vespes estaven en una zona molt pròxima a la riba i que és probable que necessitin aigua o humitat per sobreviure. La vespa asiàtica, que viu en estructures grans de fibra de fusta compacta, podria haver entrat a l'Aran per França seguint el riu Garona.

Anar al contingut