Baixa lleugerament l'atur amb l'arrencada de la temporada turística
L'atur ha baixat en gairebé 2.000 persones a Catalunya (EFE)

Es registra la millor ocupació en un mes de març, impulsada per la Setmana Santa

L'atur baixa lleugerament a Catalunya i també a Espanya, on se supera el rècord dels 20,9 milions d'afiliats

RedaccióActualitzat

L'arrencada de la temporada turística amb la Setmana Santa ha marcat les xifres de l'atur del mes de març, que suma un altre mes a la baixa.

Segons les dades conegudes aquest dimarts, el nombre de persones registrades a les llistes de l'atur va baixar a Catalunya en gairebé dues mil persones, concretament 1.984, i ara hi ha 344.389 persones sense feina. 

Per zones, on més s'ha notat la baixada de l'atur és a les comarques de Girona i Tarragona, on té més pes el sector turístic.

Al conjunt de l'Estat la reducció ha estat de 33.405 persones i hi ha un total de  2.727.003 persones parades, el mínim en aquest mes des del 2008. Tanmateix, es tracta de la baixada més petita dels darrers mesos de març, amb l'excepció del 2020.

La reducció de l'atur s'ha donat en tots els sectors, però sobretot al sector serveis, amb 31.294 parats menys, gràcies a l'hostaleria, impulsada per les vacances de Setmana Santa.

El descens de persones en atur també s'ha notat especialment en la indústria i l'agricultura. Només la construcció ha experimentat un lleuger augment de desocupats.

Catalunya ha estat la sisena comunitat que més ha reduït el total de desocupats al març, per darrere d'Andalusia, Canàries, el País Valencià, Castella i Lleó i Castella-La Manxa.
 

La millor dada d'afiliats en un mes de març

La Setmana Santa ha fet créixer l'ocupació i l'afiliació a la Seguretat Social, tant a Catalunya com a tot Espanya.

Catalunya tanca el primer trimestre de l'any amb 3.731.081 treballadors en actiu, la millor dada en un mes de març i la tercera dada més alta que s'ha registrat mai.

Al març, es van signar al voltant de 188.000 contractes a Catalunya, dels quals gairebé la meitat van ser indefinits.

A Espanya s'ha superat el rècord dels 20,9 milions d'afiliats a la Seguretat Social amb la creació de 193.585 llocs de treball per Setmana Santa.

El sector de l'hostaleria, seguit del comerç i l'educació, són els que més han crescut. 

 

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut