Les tasques d'extinció de l'incendi a l'edifici Timberline Lodge (Clackamas Fire District)
Estats Units

Es crema una part del cèlebre hotel on es va rodar la pel·lícula "La resplendor"

El Timberline Lodge, situat a Oregon, es va utilitzar per fer rodatges exteriors de la cinta de Kubrick, considerada un títol de culte del gènere de terror

RedaccióActualitzat

Els bombers d'Oregon, als Estats Units, han apagat un incendi al Timberline Lodge, el cèlebre hotel que va ser l'escenari de la pel·lícula "La resplendor" (1980). El foc es va declarar dijous al vespre, hora local, a la teulada de l'edifici.

Les fotos que ha compartit el departament de Bombers de Clackamas mostren diversos efectius i camions a l'exterior de la construcció, tota una icona del cinema de terror.

Alguns dels vehicles van estar diverses hores ruixant la coberta d'aquest establiment construït la dècada del 1930.


Els bombers afirmen que van poder controlar el foc el mateix dijous a les 11.12 de la nit, hora nord-americana, i que els desperfectes s'han concentrat al sostre i una part de l'àtic.

Han pogut confinar les flames i aconseguir que no es propaguessin més enllà. L'incident no ha provocat cap ferit.


Una silueta de malson

El Timberline Lodge és una atracció turística i manté la silueta inquietant i imponent. Encara fa encongir el cor dels qui han vist l'adaptació que Stanley Kubrick va fer de la novel·la de Stephen King, un clàssic del gènere.

En concret, l'hotel es va utilitzar sobretot per la façana i els rodatges exteriors. Al film, l'edifici és un personatge amb entitat pròpia. Desprèn una fosca influència que pertorba el personatge que interpreta Jack Nicholson i l'acaba convertint en el recordat psicòpata que branda una destral.

L'actor es posa a la pell de Jack Torrance, un escriptor caigut en desgràcia que agafa una feina de manteniment al solitari hotel Overlook, que suposadament està situat a les muntanyes de Colorado.

Un cop allà, juntament amb la dona i el fill, començaran a conviure amb fantasmes i fenòmens sobrenaturals, que semblen tenir predilecció per l'habitació 237.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinemaBombers
Anar al contingut