Barcelona

Ernest Maragall: "Hi ha un acord absolutament tancat entre ERC i JxCat"

Assegura que la situació de bloqueig és imposada, però que s'han comès errors

RedaccióActualitzat

Ernest Maragall ha avançat al programa "Preguntes freqüents", de TV3, que hi ha un acord de continguts absolutament tancat entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, i que és qüestió d'hores o pocs dies que es faci efectiu.

"És un acord amb tots els ets i uts. Que no és només els governs i els noms, i coses d'aquestes. Sinó que és de continguts, objectius. És també respondre a la qüestió de com ho farem ara per tirar endavant la situació, i això estem en condicions de presentar-ho demà passat, si convé."

Pel diputat d'ERC, ara, el que falta és mirar de sumar-hi la CUP i acordar una solució amb la qüestió del candidat davant dels problemes, primer, amb Carles Puigdemont i, després, amb Jordi Sànchez.

"Queda la qüestió d'acordar --i això correspon a Junts per Catalunya en aquests moments-- la persona que en aquesta situació de bloqueig, en aquesta situació de perversió democràtica que els elegits no poden ser escollits per als càrrecs per als quals s'han presentat, acabi de trobar una solució. Estic convençut éstà aquí, que és qüestió d'hores."

"Hi ha un acord de contingut absolutament tancat entre ERC i Junts per Catalunya. És obvi que, a més, hem de fer tot el possible perquè a aquest acord s'hi afegeixi la CUP."

 

 

En una taula de debat en què també participava l'exministre d'Exteriors del govern espanyol José Manuel García-Margallo, Ernest Maragall va assegurar que la situació de bloqueig la provoca l'actitud del govern espanyol.

"El bloqueig no és nostre. El bloqueig és, òbviament, imposat. A partir d'aquí, nosaltres hem fet les coses bé? No, hem trigat massa a trobar aquesta sortida."

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155InvestiduraProcés català
Anar al contingut